http://arthur.blokovi.net/reamp.rar
evo malog experimenta na temu reampinga. Snimio sam prvo drugara direktno iz gitare u JCM900, jedan određeni rif. Zatim sam izbo kabl iz pojačala, i ubo ga u HI-z input na FF800, i snimio drugi tejk tog istog riffa, bez ampa.
Tako snimljen signal, poslao sam direktno na linijski izlaz iz FF pa odatle gitarskim kablom u ulaz pojačala, ostavljenog na istom gain-volume settingu kao što je bilo kada je drugar svirao sa gitarom. Ostavio sam output level na FF na unitiju (0dB), a kanal iz nuenda koji je slat na taj izlaz, stišao do kraja. Zatim sam ga polako pojačavao, dok nisam dobio veoma sličnu farbu drive-a kao što je originalno i snimljena. Rezultate možete čuti u fajlu. Ponovio sam isti proces i sa nekom clean farbom, i dobio još sličniji rezultat. Napominjem da sam snimao na 88.2khz samplerateu, koristio sm57 preko preampa od FF800.
E sad,
drugar mi se malo kasnije požalio da sada na clean kanalu čuje blagi drajv i sa nižim gain settingom nego inače. I to smo zajedno slušali, nije ništa zvučalo kao neispravnost, nego onako, lep blagi drive , lampaškog tipa. Pitanje je da li sam ja ovim experimentom mogao eventualno oštetiti njegov input na pojačalu? Ono što ja znam o tome je da inputi ili rade ili ne, ne da menjaju gain strukturu usled kvara. Takođe, napominjem da kada sam snimao clean, nikakav drive se nije čuo prilikom reampovanja.
Reko sam drugaru da mi javi dal mu se stanje na pojačalu menja.