View Single Post
Old 18-12-2008, 06:59 PM   #79
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: ja njih mrzim, ne znam za vas. Let3

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Dakle upravo o tome i pričamo... nije svako mi?ljenje utemeljeno u razmi?ljanju, te shodno tome nije svako mi?ljenje jednako kompetentno.
Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Dakle upravo o tome i pričamo... nie svako mi?ljenje utemeljeno u razmi?ljanju, te shodno tome nie svako mi?ljenje jednako kompetentno.
No Comments ; osim :

dakle, to ?to mislite da mislite da razmi?ljate i imate mi?ljenje, ne proističe iz toga ?to mislite da razmi?ljate, nego imate mi?ljenje neutemeljeno na razmi?ljanju, dokle god vam Shiva ne ka?e da ste kompetentni u svezi sa mi?ljenjem da mislite da razmi?ljate.

Hajde čovječe prestani mi maltretirati imenjakinju moje unuke (i jo? kojekoga u toj 'nekolicini')!
Vjerovatno će ti to neko ko ima mi?ljenje utemeljeno na razmi?ljanju na kraju malo drugačije reći nego ?to sam ja poku?ao da humorom (na koji se nema ko ljutiti), u par navrata presječem ova psihodelična mi?ljenja neutemeljena na razmi?ljanju.
Bar jo? dva do tri odjeljka u posljednje vrijeme iziđo?e na tvoje nastojanje
da uđe? u knjigu mudraca na?e civilizacije.

Bez ikakvih pretenzija na ne?to ?to bi bilo ko poku?ao podvesti pod 'lično' : ?to je mnogo - mnogo je!

Uzmi jednu pjesmu od let3 za uzorak ; obrazlo?i muziku, tekst, harmonijska rje?enja, izbor instrumenata, vokalizaciju, pa onda ako hoće? i ono ?to ističe produkcijski dio, pa lijepo napi?i ne?to u smislu kritičkog osvrta na tu pjesmu koju si odabrao.
Ko zna, mo?da ne?to naučimo 'nas nekolicina' i shvatimo 'ru?enje va?ećih postulata, tabua, kao i svu genijalnost njihovog umjetničkog izra?aja' tih par ljudi iz Rijeke, ili odakle već.

PoZzzz.
alfom is offline   Reply With Quote