Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b
''Bez uvrede ali niste kompetentni'' za sta tacno...misljenje? jer se ovde
ipak ne raspravljamo na osnovu nekih cinjenica,vec na osnovu naseg licnog
dojma. Mislim da nije bilo bas na mestu da nekoga zbog njegovog licnog
utiska nazivas nekompetentnim,posto ne pricamo o tehnickom stvaranju
muzike,vec o nasem tumacenju njene vrednosti.Nekompetentni bi se zato ,u
ovom slucaju moglo protumaciti kao 'nedovoljno inteligentni/onesposobljeni
da razmisljaju.
|
nekompetetnost tu dolazi od toga sto se neke stvari ne shvacaju, u ovom slucaju poruka letovaca...mozemo mi sad pricati o tome kako "oni koji ne shvacaju nisi ionako ciljana publika letovaca", al to ovdje nije pitanje...na kraju krajeva oni su svoje ciljeve ostvarili utoliko sto su ljudi s necim u glavi shvatili o cemu oni to pricaju, a s druge strane su ponovili "kurac" i "pička" dovoljno puta da recimo tebe natjeraju da kazes "jao, kakvi primitivci"...
@hitmen...da ne kvoutam
eto, spomenuo si balasevicevu stvar i opet si uspio promasiti poantu...ta pjesma i navedena mrletova izjava nisu usmjerene na istu stvar...a ako si toliko uvjeren, molim te da objasnis sta je ta izjava znacila, jer nije bas znacila ono sto si ti napisao...
treba bit prilicno jak u glavi da bi rekao "da, jebiga, neznam tocno/zajebao sam se, al to ne znaci da mi se mora svidjat blablablabl", al, vjeruj mi, tako bi mnogo bolje prosao nego ovako koracajuci svojevoljno u zivi pijesak svakim novim postom
i sad ispada da sam se ja postavio kao pametniji/najpametniji...ja sam samo rekao cinjenice, a vi ste ih neposredno potvrdili svojim odgovorima...prakticki ste mi nicim pozvani pomogli potvrdit sve sto sam napisao u proslom postu
takodjer, smatram da uvijek treba misliti svojom glavom i ne se povoditi kako za masom, tako ni za manjinom samo zato jer ces time izraziti pripadnost vecini ili nepovodljivost za masom...trebas sam razmisliti o tome sta ti je pred nosom i formirati svoje misljenje koje ce se onda ili podudarat s masom ili, če?će, odudarat od nje...e, a vidis hico, ti si, kako bi moja nona rekla, "antiprotivan" - glavno da si ti protiv neke prevladavajuce struje, bila ona racionalno u pravu ili ne, a to je izraz neke wannabe jedinstvenosti (jer danas si zatucani idiot ako ne odudaras od mase i ako nisi unique...ne kaze se bezveze "unique like everyone else"), a ne razuma ni razumnog razmisljanja