Re: VIFA Pico- Lino
pozdrav,
bio sam u gu?vi ovih mesec dana.
sad kad sumiram, zvučnici su mo?da i bolji nego ?to sam stekao utisak na prvo slu?anje.
zasad sam ih probao sa:
- svojim starim pojačalom (nemački tranzistorac, cirka 1983 god.) i tu je zvuk očekivano smek?an, sa ne?nijim srednjim i manje definisanim basom;
- Alesisom RA150 - hm, i nije neki pomak u odnosu na ovo gore, bar ne koliko sam očekivao. jeste prisutnije negde preko 500-600Hz, ali bas mi se i nije ne?to dopao;
- i jo? nekim Acoustic snaga?em - ovo mi se najvi?e dopalo, ali nisam smeo mnogo da se igram, ipak je to ma?ina koja izbacuje 2 x 250W.
varijacije u zvuku sa ovim pojačalima postoje, ali meni su te varijacije naravno manje upadljive u odnosu na razliku između Picolina i drugih kutija, na bilo kom od ovih pojačala. da budemo iskreni, nijedno od ovih pojačala verovatno ne bi ni bilo upaljeno u nekom ozbiljnom studiju, ali ja sam trenutno prinuđen da krenem sa "donjeg kraja"
nisam jo? organizovao uporedno slu?anje sa nekim ozbiljnijim kutijama, ali nadam se da će biti i toga.
jo? uvek mi je prioritet pojačalo. za ?ta se na kraju odlučiti? nemam love za BOZO, tako da će najpre biti samogradnja. jednostavno ne vidim koja komercijalna opcija bi radila bar blizu takve preciznosti. hi-fi definitivno ne.
|