Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b
Zezanje na stranu...ovaj...  mislim da ne znas ni sam sta pokusavas da 'dokazes', sem da me ubedis (ili druge ljude mozda?) da moje misljenje 'ne vredi'....
|
Pa već kad to spominje?... palo mi napamet da će? mo?da uvidjeti ?to to drugi vide u Let3 "fenomenu" ako uspije? ignorirati te seksističke predrasude koje ima?
Quote:
Koliko zakljucih iz tvog prvog posta na ovom threadu,nisi ni ti fan njihove muzike.Ne kapiram zasto osecas potrebu da je bilo kome objasnjavas nit' zasto sebe smatras merodovnim za to...
|
Njihov rad je (danas) čista kritika, a kritiku razumijem i prihvaćam iako mi njihova glazba nie pretjerano interesantna. Jedno s drugim nema veze.
A za?to se smatram mjerodavnim... pa zato jer mogu
Quote:
Mali Princ - mislim da se ono na sta pokusavas da se pozoves objasnjavajuci mi ovo delo zove alegorija,al ok,kapiram...
|
Aha... ajde onda budi ljubazna pa mi objasni koja je točno razlika između metafore i alegorije, jer ja sam eto u uvjerenju da se radi o sinonimima!?
Quote:
Mada opet, ako si vec odabrao tu ulogu kriticara koji ima teznju da svaku opustenu konverzaciju i razmenu misljenja bombarduje potrebom za nekim cvrstim argumentovanjem i cinjenicama... zar ne mislis da treba da prethodno obogatis znanjem one oblasti na koje se u replici pozivas (konkretno iz knjizevnosti, na koju si se sad sam pozvao,ne ja).
|
Jebi ga... meni je argumentacija jednako opu?tena kao i bilo kakva druga vrst komunikacije, s time da za razliku o brbljanja o vremenu argumentirano raspravljanje ponekad ima i nekog konstruktivnog smisla... a to me nekako veseli
?to se tiče informiranosti... apsolutno si u pravu. Knji?evnost poznajem relativno slabo, ali opet ne toliko slabo da bi se ustručavao navesti Malog Princa kao primjer metafore, ili alegorije... ?to je jedno te isto, s time da "stručnjaci" ka?u da je alegorija "malo veća metafora"
Alegorija
Quote:
Mislim da ce ti to vise pomoci u izigravanju forumskog mudraca...
|
?to bi reko Prlja Stankoviću... lako je mislit
Quote:
Mozda sam na malo ruzan nacin to rekla, izvini
|
Nie problem u tome kako ne?to ka?e?, jer ka?e? onako kako misli?. Dakle problem je u načinu razmi?ljanja, ?to se najbolje vidi u poku?aju da svaku ozbiljniju raspravu diskreditira? tvrdnjom da je zapravo normalno da opu?teno baljezgamo, a tko se drzne preispitivati ono ?to je rečeno - taj očito izigrava forumskog mudraca.
Naravno... problem je u tome ?to sebe smatra? idealnom pa sve ?to nije tebi nalik i sve ?to ne razumije? automatski postaje krivo, nepotrebno, penisoidno i izigravajuće.
Quote:
Nemam nista licno protiv tebe, nit' 'dramim' nit sam uvredjena, ali nadam se da se necemo dalje raspravljati i trovati threadove.
|
Nada je kurva
(ne znam ?to mo?emo na forumu osim raspravljati?)
Quote:
Zelim ti jedno ugodno i kreativno popodne!
|
Hvala, također