View Single Post
Old 17-12-2008, 12:50 AM   #7
slowstar
Pro Member

Default Re: Nearfield monitori

Eto nam dokaza koliko su ukusi razliciti, cak ponekada drasticno.
Ja recimo, NIKADA ne bih mogao da duze radim ista na KRK monitorima, jer mene licno veoma zamaraju, pogotovo ako se "napanje" sto mi se u prvom momentu cini da "traze"Sto se basa na KRKu tice, kod malo skupljih i nije los, ali kod onih iz "rockit" serije, bas je KATASTROFA, gori sam cuo samo na malim PMC monitorima (zaboravih model, mislim neki AML ili tako nesto) sto je POTPUNA LAZ. Svakome bih dao savet da se ne pali previse na te kvazi basove iz jeftinih monitora kao sto su KRK i Mackie, jer ce neprijatno da se iznenadi kada bude slusao na bilo kom drugom sistemu, sam sam par puta tako "zeznuo" stvar i vracao se nazad na mix. zaboravite na bass iz zvucnika ciji je woofer manji od bar 12 inca, a u maloj prostoriji takvi monitori su skoro neupotrebljivi. tu mislim na svaku reziju manju od 80-90 kvadrata, a plafon nizi od 320 cm. Licno mislim da je bolje imati mali, ali iskren monitor, bez "nabudzenog" fals basa, kome se moze u svemu ostalom verovati, a bass tretirati na osnovu iskustva o zvucanju na vecim sistemima. Sto se ADAMa tice, bar meni je A7 veoma dobar monitor, narocito za male rezije, i kada se u obzir uzme njegova pristupacna cena od oko 730 eura.Kada bih licno mogao da biram, premisljao bih se izmedju Tannoy DMT 15 monitora sa FM ACOUSTIC pojacalom,naravno i malih aktivnih ELIPSE 10, i KINOSHITA malih aktivnih monitora, mislim na model KM1, ali cena je deprimirajuca za sva tri resenja.U sirokom luku bih zaobisao BM6 (dynaudio) i ove nove GENELEC, (sampione ruznoce)