Thread: Studio u kuci
View Single Post
Old 16-12-2008, 09:02 PM   #86
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Studio u kuci

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
...........

Smeju li te ploce da budu od oplemenjene iverice?
Ma smeju, samo imaj u vidu da je "oplemenjenost" plasticna (vestacka materija) i to se ne uklapa u tvoje polazne kriterijume (s kojima se apsolutno slazem, ako to nesto znaci). Prakticno, ako zelis refleksije od plastike, ok.. nema problema...
Quote:
Smem li uposte taj materijal da koristim u reziji (izrada stola, rackova)....
smes naravno, samo ja to ne bi koristio nikad ni u reziji niti u sobi za snimanje
Quote:
Najlaksi je za obradu, jeftin, tezak prilicno, a estetski mogu da ga odradim najlakse ubedljivo
Ne brini, znaju to sve domacice, ponosne vlasnice kuhinja, koje izgledaju kao da su furnirane... ili kako god pozelis da izgledaju... i to tako dobro mogu da izgledaju da ne mozes lako da provalis da je prevara.
Na stovaristu mozes kantovati, samo das dimenzije, oni poseku odrade sve, i za tili cas ti obavljas posao... SVE mi je to poznato i jasno odavno.
Cak bi pre koristio gipsane ploce nego univer, iveral, "oplemenjenu" ivericu ili sta god drugo slicno tome.
Sirova iverica nije losa... ona sto nema nista, jeftinija je... s obzirom da ima dosta lepka u sebi... rado bi je lakirao necim... pre ugradnje... ne lici ni na sta... to mi je jasno... kad se bajcuje izgleda jos gore...
OSB... samo bezbojni lak... sve ostalo... vrlo rizicno... bajcovanje itd...

i gips... ako nista drugo ne odgovara... ako je zbog estetike.. i ako zelis takav kompromis... onda bolje gips ploce i konstrukcija za "armstrong" plafon (viseca).... nego iveral, univer i ostala... da ne kazem sta.
Gips se moze farbati bojama za zid...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote