Thread: Glupa pitanja!
View Single Post
Old 16-12-2008, 01:45 AM   #36
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Default Re: Glupa pitanja!

Prvo par konstatacija...
potpuno se slazem sa uvazenim kolegama Idekius-om, Lacky-em i "7" po pitanju lika i dela Zagora, Bleka Stene, Komandanta Marka, pa i Marti Misterije... Ipak, ne treba smetnuti sa uma i ove cinjenice: Kao sto je poznato Zagor i Kapetan Miki imaju ozbiljne "mrlje" u karijeri. Ne treba posebno napominjati da je svojevremeno Sila Majk dobro "isprepucao" Zagora i ozbiljno mu srozao rejting, a i Kapetan Miki nikad nije uhvatio gdin-a "Cudesno Lice", koji ga je milion puta izradio kao pocetnika. Zato im ja ne bih bas tako lako davao oreol "idealnih junaka". A, istine radi treba reci da je od njih nekako najhumaniji ipak Kapetan Miki, trebalo je bre, trpeti onog Smuka i Salasa, koji su non-stop pravili s***** i otezavali mu posao.
Moje licne simpatije i respekt, ako smem da iznesem, su na strani Kita Telera (malog rendzera) koji je, osim sto nema mrlja i neresenih slucajeva, pokazao da ima izgradjen i jak karakter i licnost, istancan osecaj za pravdu, humanost ( i on je imao na vratu onog Frenki Belevena), vanserijsku pronicljivost, snalazljivost, brzinu, hrabrost... Pri tom on sve vreme pokazuje ogromnu dozu skromnosti (tu mu je jedino ravan Kapetan Miki), opustenosti, lepog vaspitanja, omiljen je u drustvu, duhovit, talentovan i sjajno obrazovan. Svemu tome treba dodati da je potpuno obozavan od od zenskog pola, i tu mu jedina realna konkurencija moze biti samo njegov imenjak Kit Karson. Iskreno, uvek sam se pitao sta je tako magicno u tom coveku , vec posle predstavljanja, zene postaju "kao hipnotisane".

E, sad dolazimo do pitanja... Dobro je poznato da je dugogodisnji saputnik/sapatnik/partner Kita Karsona u borbi za pravdu i prosperitet bio i Teks Viler (ukratko, jedan lik dostojan svakojakog postovanja). Da ne duzim, jednom prilikom, pre trinaestak godina, sedeo sam uvece sa jednim "strucnjakom" za blues muziku (ili se bar tako predstavljao). Ostalo se do kasno, malo se i popilo, pricali smo o nekim likovima, njihovim albumima, i u jednom trenutku vise nisam bio "na svom terenu", covek mi je vadio "iz malog mozga" neka imena za koja nisam cuo i poceo je da mi bude sumnjiv, iako smo obojica bili "pod gasom" . Da bih ga proverio poceo sam i ja njega da pitam za neka imena i njihove albume i koncerte. E, sad, fora je da sam poceo da mu lupam imena iz stripova (i neke gore navedene), i "zacudjujuce" sve ih je znao (kao blues muzicare, naravno ), a za Teks Vilera mi je "potvrdio" da je preslusao "gotovo sve sto je objavio", cak mi pominjuci i imena albuma.

Dakle, moje (glupo) pitanje bi glasilo: Postoji li blues muzicar (ili sta god) TEKS VILER?