View Single Post
Old 14-12-2008, 03:07 PM   #7
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: Trema, blokada, strah, sta li je vec...

Quote:
Originally Posted by HeatMan
e sad, ono shto je najbolje ako nastupash sa bendom.. je da nadjesh nekog u publici ko je miran.. i da se fokusirash na njega, i smiricesh se.. a ako si solo, nadjesh nekoga u publici.. neku lepu devojku npr..
Hehehe, sad se setih kakav ti se pogled pruzio na nekoj fotografiji sto si okacio u fotogaleriji...

Quote:
Originally Posted by HeatMan
elem.. sve je to do tvog stava.. ne dolazish tu da budesh najbolji.. doshao si da odsvirash svoje.. ako promashish, ko ga jebe? nece ti niko nishta zbog toga.. niko nece ni reci da si gori muzichar zbog toga.. chak i ako te neko popljuje, znash i sam da si isfalshirao/promashio akord.. jebesh ga.. sledeci put necesh.. kao u muzici.. kad svirash, nikad ne razmishljaj shta se desilo pre par sekundi (da li si dobro odsvirao) samo pichi pravo i trudi se da na dalje budesh josh bolji.. u krajnjem sluchaju niko te linchovati zbog toga..
Trudim se da ovo primenim u realnom zivotu, posto sam u ne bas tako zavidnoj situaciji...

Quote:
Originally Posted by Alfom
I jo? ne?to veoma va?no : NIKAD, ZA NIKAD, ZA NIKAD, nemoj da ti padne na pamet da sigurnost 'stiče?' alkoholom, vutrom ili, ne daj Bo?e, kakvim drugim drogama. Ovo je kolegijalni (i ako smijem reći, 'očinski') savjet, a ne za 1,2,3. NIKAD !!!!!
Ovo je jako bitno!

Quote:
Originally Posted by Eeva
sto se klavira tice,secam se kada sam imala smotre i ispite u muzickoj,uzasne su me treme drmale,svaki put.klavir u sali je uvek zvucao drugacije nego sto sam navikla,i pod mojim prstima se osecao kao kamenje.desavalo mi se cak i da se zabodem kad pogledam dole sebi u ruke,prestanem da sviram na nekoliko sekundi i zaboravim u trenutku celu kompoziciju.pa sam morala da pocinjem ispocetka.
ali taj drugi put,kad shvatis da si se vec izblamirao i zajebao,jednostavno se opustis i uzivas...jer sta moze da se jos sjebe...na kraju krajeva,okrenes se i zamislis ljude pred kojima sviras na wc solji...
Ja sam sa jedne strane imao nadrndane roditelje, a s druge uvo koje viri kroz polu otvorena vrata za izlazak na scenu... Sve u svemu, zavisi od toga kako vodi ta osoba koja vodi celu stvar. Recimo, sa horom i orkestrom uopste nisam imao problema. Na poslednjem (do sad) javnom nastupu, pre oko 7 god., mi je klima oduvala note, a ja nastavio da se kerebecim, dok su drugi svirali...