View Single Post
Old 13-12-2008, 10:13 PM   #2
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Trema, blokada, strah, sta li je vec...

sve je to do iskustva.. ja sam samo dvaput imao tremu u zivotu.. jednom pred predstavu (u kojoj sam bio skoro pa glavna uloga) i jednom pred prvi poljubac sa mojom dugogodishnjom devojkom.. (pre toga nikad nisam imao, ali tada sam prichao ko kreten trista na sat jer mi je mnogo znachila - a i sad mi znachi hehe)

elem.. sve je to do tvog stava.. ne dolazish tu da budesh najbolji.. doshao si da odsvirash svoje.. ako promashish, ko ga jebe? nece ti niko nishta zbog toga.. niko nece ni reci da si gori muzichar zbog toga.. chak i ako te neko popljuje, znash i sam da si isfalshirao/promashio akord.. jebesh ga.. sledeci put necesh.. kao u muzici.. kad svirash, nikad ne razmishljaj shta se desilo pre par sekundi (da li si dobro odsvirao) samo pichi pravo i trudi se da na dalje budesh josh bolji.. u krajnjem sluchaju niko te linchovati zbog toga..

eto, ja kad sam nastupao na panfestu uopshte nisam imao tremu.. bio sam nadrkan zbog drugih stvari, al nidje treme.. jeste, bilo je skoro sve na plejbek, ja sam tu bio pratnja.. ali sam uvezbavao da odsviram i gitaru i klavir koji sam sam svirao za tu pesmu (a naravno nigde nisam zapisao shta sviram, nego sam morao da pratim note sa kompa).. kad je pochela pesma (ja nisam bio spreman) zaleteo sam se za klavijaturu i ispromashivao svaku jebenu notu dok mi kamerman snimao prste.. pesma krece iz Amaj9 a ja sam zapichio iz D dura i svirao neke potpuno desete stvari.. al jebesh ga.. shta ce da se desi? da je uzivo, sigurno bih neshto improvizovao i krenuo ispochetka.. lupish sustain roknesh par kompatibilnih nota u nekom jazz maniru.. i bole te uvo.. svi ce misliti da si tako hteo.. hahahah..

elem, ono shto je mene zachudilo je da su "prateci vokali" i ortak koji je svirao dodatnu gitaru imali mozda chak i vecu tremu od devojke koja je nastupala (a mozda se i ona ovde oglasi pa ti kaze shta je ona kao izvodjach zakljuchila do sada).. svi su se tresli..

e sad, ono shto je najbolje ako nastupash sa bendom.. je da nadjesh nekog u publici ko je miran.. i da se fokusirash na njega, i smiricesh se.. a ako si solo, nadjesh nekoga u publici.. neku lepu devojku npr..

eto.. to je sve do nesigurnosti i neiskustva.. uglavnom najmanje uloge na predstavama i statisti na nastupima imaju najvecu tremu..

shto se tiche neotezanih dirki, to cesh morati da nauchish da svirash ako zelish da se bavish tezgarenjem..

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote