View Single Post
Old 13-12-2008, 01:42 PM   #11
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: Upit iskusnijim kolegama...

Mislim da ste izostavili jednu vaznu stvar koju je napomenuo, a to je da on zeli da stavi bend unutra i da ih snima sve odjednom. To je i moj san mada nemam adekvatnu prostoriju za ceo bend. Ako vec imas takav projektni zadatak i zellju, onda ti ja ne preporucujem uopste bilo koji digitalni mixer, ono sto ti preporucujem to je princip kompjuter, pristojna kartica, i najmanje 16 kanalni ad da konverter, onda ili neki pristojni analogni mixer najmanje 16 kanala, ili 16 pre ampova ali sto kvalitetnijih, stari mixeri to imaju i mozda mozes da nadjes za recimo 5.000 eura takav mixer, malo ga rekappiras i dobijes i pre ampove i pristojan eq, i auxe i naravno dobro sabiranje. E sad sto se tice pre ampova, sto vise razlicitih kvalitetnih- sa razlicitim karakterima (po mogucstvu i neki cevni kao i solid state), onda najmanje dva kvalitetna DI box, mada ozbiljni pre ampovi imaju i di box, i na kraju jedan pristojan set mikrofona po mogucstvu solid state, cevih i mozda jedan ribon. Ono sto je po meni najavaznije jeste soba za snimanje, set mikrofona sa pre ampovima (sto kvalitetnijih), i onda dobijes to sto trazis, da ces moci ceo bend da snimis. Po meni to itekako ima svojih cari, mislim da a ozbiljni svetski bendovi tako i rade, a posle nasnimavaju ako zele jos bolje rezultate, ali je sustina da uhvatis zvuk celog benda i njihovu ideju i energiju. Ja sam old fashion school, ali tako se radi i tako se dobijaju dobri rezultati. E sad naravno u sledecoj fazi mozes da ides na nekoliko hardverskih pristojnih kompresora, i mozda FX hardvera. To je moj predlog, i sam gradim jednu takvu kombinaciju, digitalno me interesuje samo u domenu snimaca i za editing, ali zvuk obavezno iz alanoligije i raznih tehnika i postavki mikrofona, ako imas sobu za snimanje od 60 kvadrata, onda ti ja u svakom slucaju to preporucujem.Ali hajde da cujemo i ostale forumase, ima raznih uglova gledanja. Da ne zelis ceo bend da snimas moj predlog bi bio puno jeftiniji.
Braca is offline   Reply With Quote