Kako je kod nas u HR estrada u komi, okrenuo sam se štancanju reklama, pa mi u mixeve osim onog što je snimljeno kod mene dolazi sve i svašta iz drugih studija. Ne biste vjerovali kako loše snimke dolaze, a trebalo je samo uključit rec , namjestiti nivo i snimiti vokal mikrofonom kojeg hvala bogu ima već za 300 €, vrlo pristojnih.
Elem, od svega je najgora distorzija. "s", klikovi, šum... sve se to da skinuti raznim plug-inovima, ali kada netko okrene par krivih potenciometara - kuku i pomagaj
Pokušao sam sa Izotope RX , ali nula bodova. Jedino što malo ublažava problem je Sonnox Trans Mod, ali i to je slaba utjeha.
Stavljam vam link od do sada najdistorziranijeg vokala sa kojim sam morao napraviti sound za TV reklamu za Ideu na Novakom Djokovićem (onu prvu sa supermarketom sam isto ja radio sound ali je tamo bilo sve OK) Vjerojatno se već vrti na vašoj TV i sigurno se pitate šta je pobogu s tim voiceoverom.
Bit će mi jako drago da netko downloada Wav i malo čačka, jer ja sam ispucao sve ideje - ekvalizaciju, expander....
https://rcpt.yousendit.com/634093478...fa72082082c358