Thread: Waldorf Blofeld
View Single Post
Old 13-12-2008, 02:50 AM   #218
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Waldorf Blofeld

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
jkoliko sam uspeo da skontam (krko)babica , blofeld je best of waldorf sintova i filtera i sl. ???
Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Pa ne bash Stromberg bi trebalo da bude best of Waldorf (znachi kompletni Waldorf Wave iznutra), a Blofeld je jedan delic od zamisljenog Stromberga...
Alavuce, nema tu the best of. best buy mozda. slicni jesu, ali XT ima svoj prljaviji sound, Q svoj. stari microwave opet svoj hibridni. BLO podsjeca na Q filtere, al su drugaciji,, meni i bolji. koji izabrati ovisi o ukusu. moj XT ne ide nigdje, uzeo il' ne uzeo BLO.

najbolje ti je da ih probas. u svakom slucaju, BLO zvuci "najmodernije" ako to ista znaci.

Stromberg vs. Wave:

Stromberg, ako ga naprave, imace digitalne filtere kao BLO, i analogne filtere kao Q+, a to su filteri dizajnirani za X-Pole i Pulse. sto nije lose, ali to nisu Curtis filteri sa Wave/microWave iz ranih 90tih. daklem koncept je isti, ali sound drugaciji.

takodjer, Wave i mW idu nakon filtera u VCA i na izlaz, na analognu sumu. Q+/Stromberg idu natrag u ADC, na daljnji procesing i digitalnu sumu i onda van na single DAC. nemala razlika u kvaliteti. s time da Wave ima diskretni VCA. zato je bio tako skup.

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
..to ne umanjuje genijalnost ove male zujalice, emulacija PPG filtera je fenomenalna.. user interfejs nikad bolji vidjen, ..
pa ja sam apsolutno odusevljen. filter je fenomenalan, ali nije karakter filtera na ppg. nijedan od waldorfa ga nije precizno "skinuo". btw, "PPG-Filter", kao termin, je izmisljotina Waldorfovog marketinga. naime, filter koji se ugradjivao u najslavnije PPG Wave2.2/2.3, nije nista drugo do SSM2044 (dizajn od e-mu). moze ga se naci u polysixu, tridentu, kawai sx, fairlightu itd.

user interface je stvarno zakopan dobro za spravu sa samo par knobova.. vrlo ergonomicno. al naravno, kad sjednes za Waldorf XT ili Q, to je druga pjesma.. napravis novi sound, sa svim elementima, za 15 sekundi.

clusterchord is offline   Reply With Quote