Quote:
Originally Posted by SHIVA
Ne vidim vezu između revolucija koje su ljudi sproveli i tehnoloških revolucija poput industrijske, informacijske i elektronske.
|
tehnoloske revolucije menjaju klimu i odnose u drustvu, te samim tim prave plodno tlo za socijalne promene.Industrijska revolucija je rezultirala pojavom burzoazije i cim je neko stekao sredstva, pokusava da napravi i odgovarajucu klimu za sebe, a u tom slucaju je fr. revolucija bila ishod promena.
Tehnoloski napredak koji se upravo desava ce opet imati svoje socijalne implikacije, novu strukturu drustva, prestrukturiranje globalne ekonomije.Ne mora revolucija biti samo ona sa motikom u ruci. Ali stvaraju se novi centri moci, sad to vise nisu oni koji su bili pre 50godina. Slazem se sa tezom defragmentacije i vec sam imao prilike da raspravljam sa nekim ljudima o tome.Ali i tu vlada podeljeno misljenje da li ce to dovesti do realnog intelektualnog komunizma ili samo do nove podele moci.Ja iskreno zelim da se desi nesto novo, ali ne verujem.U ljudskoj prirodi je potreba za dominacijom i ona ce se manifestovati u nekom svom obliku.
ako mudrujemo o umetnosti, kao necemu sto je U VEZI sa samim drustvenim promenama,mozda gresim, naravno, ali mislim da se nece desiti ono cemu se mnogi nadaju. Jedan od problema defragmenatacije je i sama pretrpanost, pojavice se more muzike(vec se desava), more informacija(vec se desava).Kvantitet mora imati odraz na kvalitet.Nemoj misliti da osecam bilo kakvu nelagodu zbog sebe i mog bavljenja muzikom, ja sam vec dugo u tome i mislim da znam gde je moje mesto u svemu ovom.
Mozda je moje razmisljanje naivno za tebe, ali sta da se radi.
Ja na to gledam kao na jednu jednacinu sa x nepoznatih(ukljucujuci i muziku i sve ono sto joj pripada), tako da nikada ne bi bio iskljuciv sto se tice samog resenja
pozdrav