View Single Post
Old 11-12-2008, 06:30 PM   #123
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Buducnost muzike

Quote:
Originally Posted by gorjan View Post
pa ti upravo nameces hijerarhiju u kojoj su glavni parametri tvoji stavovi do kojih si dosao na ovaj ili onaj nacin
Učini si uslugu i ne pote?i me za jezik. Ako te nečije mi?ljenje pla?i ili iritira to nie razlog da osobu optu?i? za nametanje "hijerarhije stavova" i time sugerira? da se ja ovdje obraćam debilima čije stavove mogu uvjetovati pukim inzistiranjem i nametanjem.

Točno mo?e? pročitati kako sam do?ao do svog mi?ljenja, ?to sam uzeo u obzir, kako su zavr?ili ishodi sličnih povjesnih previranja itd.

Ako ima? kritiku na to... odlično. Ako ima? nekakav protu-argument... isto odlično. Ali ako nema? konkretnu primjedbu, nego osjeća? da ti netko ne?to nameće, sva je vjerojatnost da ti se ne sviđa zaključak, pa se osjeća? ugro?en tuđim razmi?ljanjem.

Quote:
izvini sto ti se ovako obracam, ali ne mogu da se otmem utisku totalnog apsurda, u smislu da ce toliko propagirana "digitalna revolucija" imati samo jednu, tako tipicnu ljudsku osobinu-nametanje iskljucivo svog misljenja od strane onih koji dobro barataju komunikacijom u mediju koji je trenutno aktuelan
Ne obraća? se "meni" tako... obraća? se cjelom forumu ali sebi na ponos i diku. Ja ne zamjeram, ali znam bit neugodan kad me se potegne za jezik. Dugo me nije bilo na forumu pa nekako nisam od volje nadjebavat se. Radije bih diskutirao o temi s ljudima koje to eventualno zanima, i koi su dovoljno odrasli da podnesu razlike u mi?ljenjima bez da nu?no sugovornika optu?e za manipulacije, nametanja i sl.

Ako te?i? biti okru?en istomi?ljenicima preporučam da se okrene? nekoj od religija. Tamo je naime jasno definirano mi?ljenje koje vjernik mora prihvatiti u sklopu religijske dogme pa se uglavnom svi dobro sla?u osim kad se ne svađaju s pripadnicima druge vjere.

A te priče o "tipičnom manipuliranju onih koi dobro barataju komunikacijom" su bajke za veliku i malu djecu koja čitav ?ivot tra?e opravdanja za vlastite nesposobnosti. Ako netko umije sastaviti tri rečenice... čuvaj ga se... jer to nije normalno. Normalno da je čovjek koristi 200 riječi + 300 psovki uz ?to vi?e onomatopejskih glasanja i mahanja rukama. Sve preko toga je opasno

Quote:
i jos uvek cekam definiciju umetnosti, a ako je to ono sto si posredno napisao, malo sam razocaran
Pa strpi se jo? malo... ili ostani razočaran i počni ne čitati moja hijerarhijsko nametljiva mi?ljenja do koih sam do?ao na ovaj ili onaj, tebi nepoznat način. Iskreno, ovo zadnje bi me priznajem i veselilo jer ne djeluje? kao osoba koju zanima i?ta dalje od obrane vlastitih iracionalnih uvjerenja i svoje pozicije u tim uvjerenjima, a koja su slučajno potresena moim mi?ljenjem o ovoj temi.