View Single Post
Old 11-12-2008, 04:52 PM   #115
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Buducnost muzike

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
iako mislim da nećeš moći tek tako da definišeš umjetnost
Demokracija je sustav u kojem imaš pravo na mišljenje čak i onda kada uopće ne razmišljaš

Šalim se, dakako... umjetnost je forma komunikacije. Komunikacija može stvoriti vrijednost, ali sama po sebi komunikacija je funkcija čija vrijednost ne ovisi o sadržaju kojeg prenosimo tom komunikacijom. Vrijednost sadržaja je subjektivna, ovisi o kontekstu, razumijevanju medija i same poruke, estetskim afinitetima pojedinca, ranijim osobnim iskustvima itd.

Ja sam ćevape predložio čisto kao izgovor da se pojedu ako se ikad zatekneš u blizini.

Quote:
...Krivo mi je što moram da te isprvljam, ali čini mi se da ti ne pravš razliku između transcendentalnog i transcendentnog možda ti je i kažem, al samo ako ti posle piva i ćevapa povedeš na kolače
Transcedentan je onaj koi omogućava / potiče / podržava / uzrokuje / simbolizira samu tranziciju. Transcendentalan je onaj koi se upravo sad nalazi u tranzitnom procesu.

A kolači nisu upitni... dapače.

ps: ja ponekad budem i pretjerano kritičan samo da vidim prodaje li netko spiku, ili doista stoi iza onoga što kaže. Tako sam ja shvatio i tvoj komentar, i u tome nema ništa lošeg... to su odlike kvalitetnog sugovornika, jer inače rasprave postanu prijateljsko tapšanje po leđima uz prikriveni podsmjeh. No sikiriki

Last edited by SHIVA; 11-12-2008 at 04:55 PM.
SHIVA is offline   Reply With Quote