View Single Post
Old 11-12-2008, 04:24 PM   #110
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Buducnost muzike

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post

ko je pametan bolje mu je da radi muziku kakvu takvu , pogura sebe (u bilo kom smislu) nego da filozofira ovde , svi su neki elitizam/underground a zarko zele da odrade makar i jedan takt benasiju/tiest-u.britney/duffy/ceci ...

over & out

Sjebo si sad svog druga skroz :P Sad me tjeraš da biram između dvije ljubavi filozofije i muzike Ne čini mi toooo druže...Ramo, Ramo druže moj, da li čuješ jeeecaj moooooj

E, Šiva Platiću ti pivo i ćevapčiće i za pokušaj iako mislim da nećeš moći tek tako da definišeš umjetnost Umjetnosti će biti dok je budemo pokušavali definisati A, kad je definišemo tada će se "prevazići" Da skratim priču..i da pokušam da pojasnim šta sam pokušo da dočaram...Vidi, ja subjektivnost i objektivnost smatram krajnje realtivnim pojmovima , ali ću morati da se koristim tim pojmovima u klasičnom smislu da bih dočarao u najkraćem šta sam htio reći o vrijednostima...umjetinčko djelo je nešto što je , ipak na prvi pogled objektivno! Koliko god bile jake teorije o krajnjoj subjektivnosti dožovljaja - one vode ipak jednom negativnom relativizmu u kome bi se umjetnost kao pojam izgubila...upravo se to na neki način sada i dešava...ipak je nužan niz objektivnih kriterijuma vrednovanja umjetničkog djela, a ti objektivni kriterijumi su opet objektivizirani iz iskustva subjekta...Najveća umjetnička djela ipak imaju jednu objektivnu vrijednost koju je apsurdno negirati...znači...ja sad idem linijom traženja objektivnog u subjektivnom, a ne obrnuto...ako me razumiješ. Koliko god tumarali razno -raznim putevima tražeći objašnjenje umjetnosti, vjeruj mi, uvjek se moramo vratiti jednom vidu platonizma...Doduše, ja se u potpunosti slažem sa tobom da treba izbjegavati neke vidove "duboke filozofije" i ispraznih apstrakcija..u potpunosti! Ali neki pojmovi su ipak nužni za takav vid komunikacije...Krivo mi je što moram da te isprvljam, ali čini mi se da ti ne pravš razliku između transcendentalnog i transcendentnog možda ti je i kažem, al samo ako ti posle piva i ćevapa povedeš na kolače :P

Last edited by balthazaar; 11-12-2008 at 04:31 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote