View Single Post
Old 11-12-2008, 02:59 PM   #11
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Buducnost muzike

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Opet ja.
Nemoj da shvatas ovo licno, nego uvek oko manje-vise iste teme se raspravljamo.

Dakle jedini kvalitet muzicke industrije je posedovanje alata?
Sad kada su alati sisli u mase, ispade da svi, manje-vise, mogu da naprave ono sto se pravilo u skupim studijima?

Zar nije dokaz kvaliteta, znanja i inventivnosti kada svi imamo isti alat, pa ti uradis nesto bolje od mene?

Vodi mnogo prirodnijem nacinu selekcije, gde svi imaju pristup svemu, pa oni koji zaista zele nesto da urade u zivotu, sada imaju i znanje i alate na dohvat ruke.

Vrlo me je razveselila ova tema posto covek nekako zaboravi sve prednosti koje ima naspravm ljudi koji su ziveli samo 20-30 godina pre nas. U ovoj temi je sve to sumirano i kada covek procita sve ovo, ne moze a da ga ne obuzme sreca

Prvo su nam postale dostpune informacije, potom alati, svi mogu da stvaraju sta zele i da gledaju i slusaju sta zele, gube se polako posrednici kojima je jedini cilj bio profit, decentralizacija svega i svacega ... milina

Nisi dobro shvatio - niko ne povezuje kvalitet sa jeftinocom tehnike iliti "alata" - to se nekad zvalo - instrument!!
trebalo je godine provesti da bi se neki instrument naucio i sve sto ide uz to..

Danas...zalepis 2-3 gotove fraze i loopiras neku bas liniju, nabacas 2-3 drum loopa i to nekome ko je "prosvirao" kupovinom jeftinog PC-a, zvuci "do jaja" - k'o ploca!!
Onda doticni pocne da smara izdavace, i oni normalno preplavljeni hiljadama takvih novopecenih kompozitora / artista / producenata, jednostavno zatvore vrata i ne slusaju nista od toga crapa.

Ko ima nesto dobro, sam ce da ga progura - pa ako izdavaci ocene da oni mogu to dignu na jos vislji nivo (citaj - uz njihovu promociju, prodaju jos vise! onda ce da potpisu doticno (ne) delo!!))

a dok se to ne desi, ima tona web labela koji prodaje sve i svasta jer ih ABSOLUTNO NE KOSTA NISTA!

ko zan i ima ideje, uspece da uradi nesto....samo sto je danas (zbog hiljada i hiljada producenata) mnogo duze i teze skrenuti paznju na sebe i svoj rad (ako se moze tako nazvati!)

Alat je manje visi isti...a ja cu UVEK da uradim bolje od tebe!
DaBear is offline   Reply With Quote