View Single Post
Old 11-12-2008, 12:26 PM   #11
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default Re: Buducnost muzike

Mislim da ste poceli da se raspravljate na osnovu onoga sto vi licno smatrate dobrom muzikom..Slazem se za baltazarom da muzika mora biti na sredini,jer se muzikom komunicira.Isto kao sto bi bilo besmisleno napisati i izdati knjigu koju niko ne moze da procita,besmisleno je stvarati muziku ako se niko s njom nece poistovetiti...odnosno nije besmisleno,nego sebicno...a sebicno je,jer je svaki vid kreativnosti zapravo davanje...

A to sta je kome muzika,evo ja npr ono sto Bjork radi (kad ste je vec istakli kao predstavnicu dobre muzike) smatram cistim djubretom,moje usi to ne mogu da slusaju ni jedan minut.Ali nekome je to savrsenstvo i umetnost,i ja to postujem...Svako ima svoj ideal,i to je previse subjektivna stvar da bi se o tome moglo raspravljati,jer svi smo razliciti..

Svako u svojoj sobi moze da radi sta hoce, da se ponasa kako hoce i oblaci kako hoce,ali kad izadje napolje u svet,sigurno ce da napravi kompromis da bi se slozio sa ostalim ljudima,jer previse nas je da bi svako terao svoje.
Isto je tako u muzici.

Zato,bez obzira na svoje muzicko opredeljenje,smatram da je najbliza definiciji 'dobre' muzike klasicna muzika,jer je najuniverzalnija i najprihvacenija,cak i zivotinjama i biljkama je prijatna (naucno dokazano).

eto,i ja se ubacih...ne vredi o ovom da se raspravlja,svako ce da tera svoje na osnovu svog licnog utiska..

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote