da...teško je...niti se može objasniti...niti definistati...mogu ti samo reći moj subjektivni osjećaj na jednom nivou shvatanja....a to je da je "prava umjetonst" po malo turbo-folk i po malo avangarda...tj. da je slojevita..da u njoj možeš naći nešto najpliće - što će zadovoljiti i naj površnije ukuse velikog broja ljudi, a da naravno može da zadovolji i ukus i uho znalaca koji u tome vide i čuju nešto više...dakle, ona je između one dvije krajnosti koje sam pomenuo...nije ni nešto što služi da se zadovolje naniži ukusi i porivi, a niti je, bogami, nešto što samo mogu da razumijju oni "koji se razumiju" u to

....e onda dalje...iako se taj "kriterijum" ispuni - nije svaka "prava umjetnost" podjednako vrijedna...evo npr. Ja sam shvatio da su (uh sad ćete da popizdite) neke pjesme od eeevoo npr. Šabana Šaulića - prava umjetnost...al nisu podjednako vrijdene ko neke druge...
nadam se da me kapirate..
tako da sam se pogrešno izrazio kad sam reko "nema tu prave umjetnosti"....nje vjerovatno ima...al nema neke prevelike vrijednosti...