Quote:
Originally Posted by awacs
Ka?e? da ima ljudi kojima svaki album "ispliva". Pa, svaki Madonin album "ispliva", čak uspe?nije nego bilo koji album od Bjork, pa ?ta? Da li to znači da je Madona muzikalnija od Bjork?
|
Pa ja sam očito u duhu jednostavnije komunikacije uzeo jedan specifičan primjer glazbenog umjetnika (spomenute Bjork) čija produkcija, tematika, tehnika i koncept predstavljaju gotovo arhetipski negativ Madone. Drugim riječima, Madona ispliva jer se njeni albumi rade po ultra provjerenim recepturama te imaju sretno pogođen omjer podila?enja publici uz minimum inovativnosti i maksimum statusno impozantnih suradnika. Na samim koncertima Madona skakuće oskudno odjevena na sceni koja vi?e sliči cirkuskoj nego glazbenoj, a svi efekti i sva scenografija slu?e kao nadomjestak za smisao radije nego da su "zrno soli" bez kojeg i najbolji gula? nije jestiv.
Ono ?to sam očito uspio previdjeti jest mogućnost da netko pri punoj i zdravoj svijesti poku?a usporediti te dvije suprotnosti koje pukom gre?kom slove za "kolegice". Uostalom, Madona nije autor glazbe koju pjeva, i ne bavi se tehničkim djelom vlastite produkcije. Madoni sve pripreme, a njeno je da pazi na kile, da se skine u gaće, da namiguje kamerama i da otpjeva to ?to su joj spremili.
Quote:
?to se tiče Interneta, jeftinih kompjutera i krekovanog softvera, u pravu su oni koji ka?u da je to upropastilo muzičku industriju
|
Jesu... samo ja u tome vidim razlog za slavlje, a ne propast glazbe. Propadaju korporacije i prateće industrije, a pojedinac nakon dugo vremena ponovo ima pristup informacijama i alatima... takav evolucijski "prozor" otvara se mo?da jednom u 10.000 godina. ?ivimo u krajnje zanimljivom dobu