Quote:
Originally Posted by slowstar
Sto se kablaze tice, mozda je i bolje resenje, posto se radi o fiksnoj instalaciji, ako je moguce - provuci DISKRETNE (pojedinacne) kablove za svaki izvor, a po mogucnosti, zbog duzine, koristiti "quad core" mikrofonske kablove - mislim da je najbolji izbor MOGAMI zbog kvaliteta, a i mnogih misljenja vrlo kompetentnih osoba, institucija a i strucnih casopisa po tom pitanju Elektroivina ideja o pravljenju tzv. "Faradejevog kaveza" za multicore je dobra, ali u slucaju zaista kvalitetnog multicorea ili pojedinacnih kablova moze prerasti u "overkill". Sto se tice izbegavanja blizine energetskih (strujnih) kablova, ako se to ne moze izbeci, dobro je da se "ukrste" pod uglom od 90 stepeni, to jest da sto je manje moguce idu paralelno sa mikrofonskim. Razmotrio bih iz sve snage, kada se o "kablazi' radi mogucnost tzv. "balansiranog" napajanja, ili gotovog, vidi pod www.furmansound.com/product.php?div=04&id=IT-REF_16Ei (sto je prilicno skupo) ili "kucne" izrade, sto i nije nemoguce.
Pozdrav, i mnogo srece i uspeha!
|
sad ću vjerojatno ispasti kreten, ali nemogu si pomoći...... inače sam elektroničar po struci, i do sad sam već iz nekoliko izvora čuo izraz "balansirano napajanje" i "balansirana struja"..... ako upotrijebim definiciju balansirane parice, odnosno, da je riječ o dvije signalne linje jednake impedancije prema masi (hot i cold), jednostavno ne razumijem kako takav sistem primijeniti na uređaj koji je predviđen za monofazni priključak na 220V (ili nekog drugog napona, svejedno...)
vođen tom logikom, trebalo bi svaki aparat koji se napaja preko balansiranog napajanja opremiti dodatnim transformatorom koji će "balansiranu" struju vratiti nazad u "normalnu"?????????
ili je mo?da riječ o tome da taj aparat za koji si stavio link jednostavno obični odvojni transformator, naravno, opremljen faltrima, stabilizatorom i PFC-om (tam se navodi da je u igri transformator sa duplim screenom), ali na izlazu ne daje 220V, nego 110V, pa ako ima? u biti dvije faze, pomaknute za 180 stupnjeva, pa transformator u napajanom aparatu zapravo vidi 220 V na primaru (slično kao da spoji? na trofaznom sistemu trafo između dviej faze koji ima primar namotan na 380V)?????