View Single Post
Old 09-12-2008, 02:34 PM   #10
aleks
Junior Member

Default Re: Sviranje MIDI filova koristeći samplove - ISKUSTVA

E stvarno mi nisu jasni pojedini muzicari. Pa bas bih voleo da vidim ko od njih (lil vas) svira samo rucni bas, sa harnmonikm na grudima i vezanom pedalom za bas bubanj na jednoj nozi, i veznim cinelama za drugu nogu.
Verovatno nema takvih. Svi ti dobri muzicari sviraju na masinama koje imaju dobre aranzere (sto ti je jedna vrsta fajla npr.), imitiraju (znaci lazu) prave instrumente itd. itd. I ja licno sam prisustvovao "koncertu" nekih "zvezda" koje celo vece prepevaju na matrice. I to oni rade za mngo vece pare nego neki jadnik u kafani gde rizikuje i zivot. I sta sad. Ako neko zeli da pusta fajlove sto da ne ako to zvuci lepo.
I ja imam dobar aranzer, i sviram preko 20 godina i smucilo mi se da ucim hitove koji traju 3 do 7 dana i da ispadnem neznalica i los muzicar ako odem da sviram i ne znam takvu "pesmu", a eto bas necije dete voli da cuje danasnji hit gde se pominju gace i brushalter .
I ne da cu vrlo rado da pustim fajl nego bih vrlo rado i platio da to ne moram da pustam i licno slusam ali i moja deca moraju da jedu 'leba.
Prema tome upravo iz ovih razloga ne treba kuditi fajl jer upravo zbog toga i postoji. I dobro je interesovati se da barem zvuci sto bolje.
Jedino ne odobravam da neko nakaci gitaru ili sax i odradi sam celu"tezgu" uz pomoc nekog citaca fajlova ili lap topa. E to me vec vredja .
aleks is offline   Reply With Quote