Quote:
Originally Posted by slowstar
Vidim sve "vrvi" od P.C. (Windows) racunara, pa tako i treba, jer oni drugi su samo "fancy" i elitisticki, jel' tako?
|
Sta vise reci o tvojim besmislenim off topic ima ???
Ako je za pravo , evo jedne price ....
Kad god udem u Pink da nesto snimam , doticni Mac ( koji stalno nesto vrti onaj kruzic ) sluzi da potigne PT HD3 .... i onda lepo izadjem sa 3 optike u moj komp koji donesem , i nabodem u RME 9652 .... klokujem i vozim ....
Sa time resavam nekoliko problema ....
1. Sto ne moram da exportujem , consolidatujem i sl ... nego pokupim komp kad zavrsim i odem kuci ....
2. Sta god treba da se prikljuci od virtualnih mashina , sve mi je pod rukom ..... posto tamo u kompu ( ako se nije nesto menjalo ) nema instrumenata , a vise puta se pokazalo neophodnim .... pa da se ne patchuju instrumenti bez veze ..... ( ovo pricam u smislu da se nesto na brzaka odsvira ili da se pevacu da intonacija ako se izgubi ) jednostavno je jednostavnije dici VST Grand , nego spajati i prespajati neke klavijature
Takodje je cesto spasonosna bila i upotreba radnih VST efekata ( kompresor , eq, gate ) cisto radi slusanja , i davanja slike artistu koji nesto dosnimava pa mu nesto smeta , opet bez bespotrebnog patchovanja sprava , jer je tako daleko brze a i onako nece ici u mix ......
3. Lako mogu i da odem sa snimanja , i da ostavim nekome od ljudi da usnimava , jer su svi manje vise upoznati sa Nuendom ....
4. Znam svoj komp .... Koliko puta mi se desilo da tamo neko od ljudi jednostavno ne zna sta se desava i zasto kochi , staje i sl ..... i onda se nerviraju ( bespotrebno ) ako nesto meni kasljucne ( sto je retko ) Vrlo dobro znam sta je, i reshim to bez frke za 1 - 2 minuta . A i ljudi koje snimam su sigurniji jer u svakom slucaju znaju da drzim stvari pod kontrolom ....
Ima jos nekoliko prednosti ovog nacina , ali ne bih ...... jer nema potrebe
@ Slowstar .... pleeeeaaaseee , ne upropastavaj ovaj MNOGO lep thread ( zapravo ja ovako zamisljam forum o produkciji ) jer ne mogu da zamislim sebe kao klinca i da citam o tome kako jedan veliki bend snima i da dobijem info iz PRVE ruke sa SVIM podacima ..... Svaka cast Lacky !!!!
Pozdrav