View Single Post
Old 06-12-2008, 07:33 PM   #34
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Koncepcija i izgradnja studija

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
... super na samoiniciativnosti!
Super kompromis!
Ta površina može i da bude koliko može absorpcijona ne samo "rešetkasta" ali nema neke upotrrebne svrhe.
Ukratko ne treba prejerivati ali ima neka razumska/ zdrava workflow površina, koja je kompromis funkcionalnošču i "pretjeranim" željama.

NLP, jako mi je ostao u secanju utisak uticaja stola na coveka koji ce kasnije raditi u studiju. Sve testove smo do sada radili sa improvizovanim stocicem... tek da stane monitor i tastatura (velicine nocnog stocica pored kreveta sto stoji)... to traje mesecima tako... svi testovi i svi probni miksevi su radjeni tako, jer nicega nije ni bilo...

A onda je dosao na red da se proba sto, srecom te smo to testirali improvizovanim stolom pre kupovine ili izrade... posto je bila ideja da tu bude neki sto, i digitalni mikser/kontroler. Maketu/model smo resili stalkom za klavijaturu i plocom od osb-a, kako sam vec napisao OFF-u.

Covek, koji ce tu kasnije raditi, nije imao NIKAKAV problem da u roku od par milisekundi prelomi da sto u sobu nece uci nikad, ali tek posto sam ga (jedva ) ubedio da su zvucnici ispravni i da nisam nista u medjuvremenu pokvario , tako sto sam sklonio plocu od OSB, ostali samo stalci, i sve je prosviralo kao i ranije.

Eto, resavacemo ergonomiju i nacin rada drugacije, a ne onako kako smo (zajedno) pogresno predvideli (gledali slike, upoznavali navike u radu, praksu)... cim moze bolje... ajmo bolje... ako su kompromisi prihvatljivi, zasto da ne?! Mnogo je jaci uticaj utiska coveka koji ce raditi u studiju, kada mu se uticaj demonstrira, nego sati i sati price i teorije!

Male sobe su strasno hendikepirane, i svaki kompromis i izmena ustaljene prakse koja dovodi do ZNACAJNO boljih rezultata (potvrdjeno od krajnjih korisnika), je cini boljom....

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote