Quote:
Originally Posted by dema0206
Boggy
Znamo da je problem, ali sa, mislio ako vi koji imate neki status na Forumu budete malo detaljni, to bih ovdje sigurno nesto doprinilo.
Radi toga trazim neku konstruktivnu diskusiju.
Pozz
Denis
|
Nisam ni ja za "diskusiju" o tome da stiropor, kartoni za jaja i sundjer sa "piramidicama", nisu studijski akusticki materijal, po ko zna koji put.
Moj status na forumu je vise urednicki... niko, pa cak ni vlasnik foruma nije u obavezi da zapocinje "konstruktivnu diskusiju" umesto samih clanova, zato sto je SVAKOM CLANU na forumu DOZVOLJENO da zapocne takvu diskusiju. Moja obaveza na Rumskom je da pratim sta se sve pise u postovima, da se diskusija drzi sto je vise moguce zadate teme, da eventualno prekombinujem zalutale postove na bolji nacin, da sankcionisem nepostovanje pravilnika i da eventualno, kao i svi clanovi, doprinesem poboljsanju kvaliteta samog podforuma "Dizajn i konstrukcija studija". Pristup Forumu je besplatan i svaki dopirnos na poboljsanju sadrzaja foruma je na svakom pojedinacnom clanu, i na potpuno dobrovoljnoj bazi...
Vise volim
licnu iskustvenu diskusiju, i uvek tako pisem, i kad imam i kad nemam sta da kazem... nego citiranje bilo koga drugog (makar to bila i knjiga), osim mozda da nekog uputim na izvor informacija... pa nek svako cita za sebe.
Proracune, podatke i formule ne smatram diskusijom ako pri tom nema i iskustvenog dela. Pronaci formulu, izracunati nesto, procitati o tome sve sto padne pod ruku, smatram "domacim zadatkom" (home work) za svakog ko ima jaku zelju da se bavi ovom problematikom...
ALI
iskustva sa pojedinim konstrukcijama JESU (po mom licnom misljenju) za diskusiju na forumu, ali ne gledanjem slika i crteza, nego ... ako moze... snimanje i miksanje... jer je to krajnji cilj... ne merenja, bravurozni proracuni i konstrukcije, i fancy slike.
Knjige postoje, mogu se kupiti i procitati, informacije o materijalima takodje, mogu se naci ako covek zna sta da trazi... znaci ... dostupno je. Licno mislim da svima nedostaje
kritickih licnih iskustava sa pojedinim resenjima i "resenjima", pa tako pokusavam da doprinesem, barem tako zelim, ne znam da li (uvek) uspevam.
Ne mogu da kazem da mi je iskustvo veliko, ali se trudim da svako od tih iskustava, iskoristim na najbolji moguci nacin, i pri tom saradjujem tesno sa krajnjim korisnikom (onoliko koliko mi dopusti), jer su njegovi bolji rezultati i MOJ cilj, i taj faktor stavljam IZNAD
svake teorije do sada napisane i recene o studijskoj akustici i elektroakustici... jer...
teorija nam moze (mozda!) pokazati pravi put, ali ne moze hodati (umesto nas) tim putem. To nije slucaj samo sa akustikom, nego sa svakom prirodnom i/ili tehnickom naukom.
Samo ti pisi ... ja cu da citam i kad imam nesto da napisem... napisacu... ma... napisacu i ako nemam nista da kazem.
pozdrav
bogi