Quote:
Originally Posted by DaBear
ko radi muziku iz hobija - "nemoze da nabode" NIKAD! JER - ako radi iz hobija, onda nece da se petlja sa izdavacima i da nudi okolo..nije u tim vodama...zar ne?
|
Vidi ovako, mozda ti necu direktno odgovoriti na pitanje, ali je ovo svakako tema ove teme
Da bi se napravilo bilo sta, od komercijale, preko alternative pa do undergrounda potrebno je vreme, cak i ako to zvuci veoma lose.
Ako za svo to vreme koje pojedinac, ili ceo bend, ili bilo ko ko se bavi bilo cime od kovaca do slikara, provede uceci, isti ne uspe da da neki svoj licni pecat tome sto radi, onda nije trebao ni pocinjati, jer koji je rezon posvetiti deo zivota necemu i muciti se da bi napravio ensto sto vec postoji?
Jedina dva nacina da neko ne da licni pecat svemu tome su ili da je netalentovan pa cim odstupi od utabanih staza i krene nesto sam da uradi to zvuci bezveze, pa se zato drzi vec utabanih staza, ili da se ovime bavi iz niskih pobuda kojima je najvisi cilj da zvuce kao i drugi, ne videci veliki problem u tome.
Sta je problem pitate se?
Ajde da izostavimo taj moralni problem, koji moze postojati, ali nije pod moranje, psotoji jos jedan problem.
Kada, lupam, Vlado Georgijev, napravi neki reverb na glasu, svi pitaju kako je to uradio jer zele i oni takav reverb. Ono sto vladu izdvaja je to sto on nije pratio druge da bi dobio takav reverb, i dok ovi iskopiraju Vladov reverb, on ce vec napraviti jos jedan veci lepsi i bolji i tako ce uvek plagijatori kaskati iza onih koji su originalni.
Dakle za hit, po mom misljenju, nije potrebna samo produkcija i x-factor, vec i originilanost, jel dzaba ti x-factor ako smo takav x-factor culi vec sto puta a ti si ga samo iskopirao.
To sto si ti cuo milion istih pesama koje su uspele, pa sad cim cujes jednu takvu kopiju mozes da procenis da ce i ona uspeti jer lici toliko i toliko % na onu proslu sto je uspela, je zanimljivo, ali svakako je daleko od unikatnog talenta, jer, pogledaj i sam, koliko ima onih koji to sve uspesno iskopiraju, i poznaju te x-factore, ima ih na tone ...
Da se ti ne svrstas sam u ovu nekreativnu grupu, posto ovo je upereno kao protiv tebe, ja sam recimo uzivao u onim cecinim pesmama koje si remiksovao. Ionako volim cecin glas, samo sto je to kod tebe bila sasvim druga atmosfera od one standardne cecine kafanske atmosfere u pesmama, i smatram da je to bilo veoma originalno, zato ne znam sto sve vreme pranis ovakve plagijatorkse supke kao sto je lik koji je ovo napravio ...