Quote:
Originally Posted by Arthur
Pritom naravno usklađujući emocije kroz beatove, sinkove, crossovere etc. Definitivno nije isto kao obično selekciono pu?tanje muzike na ?urkama, svetlosnim godinama daleko, potreban je ozbiljan talenat i ozbiljan trud i način ?ivota pre svega, da bi se postao dobar DJ, i uspe?an. Naravno, nijedna ?urka nije ista kao neka druga, i vrtenje identičnih setova uglavnom ne uspeva, već lik mora sa svoje pozicije da hvata raspolo?enje trenutno prisutne publike (koja je najnestalnija kategorija u performansu) i da uspe?no dr?i pa?nju.
|
Po meni je ovo dobra definicija u sta se DJ kultura pretvorila. Napravili su puno filozofije ni oko cega.
Ranije je bila uloga DJa da na neki nacin vaspitava publiku prezentujuci joj svoj sopstveni (dobar) muzicki ukus, muziku koja je trenutno "in" i da se ljudi zabave.Oni u sustini nisu imali pojma sta on radi. Zbog velike konkurencije to vremenom postaje cirkus gde je cilj biti zanimljiviji od ostalih i napraviti "personaliti", looking good when you DJ

i kako Alavux rece - izmisljanje tople vode...a i narod je obrazovaniji - pravi vecu distinkciju medju ponudjenim DJima, ima razradjeno misljenje o njima, naslusani su raznorazne muzike, filozofski posmatraju scenu, itd itd..narod post'o pametniji
Ne podcenjujem tehno i house DJ kulturu, ali mislim da uz malo vezbe to moze svako. Samo treba ko manijak pratiti hiperproduktivnu scenu, mixanje beat-u-beat naucim svakog za 1/2h

. Nekad je trebalo i dosta para, jer su samo ploce dolazile u obzir...
Svojevremeno, u doba DMC DJisanja (naravno, i sad postoji, ali ne tako revolucionarno ko nekad) koje se uglavnom baziralo na izvodjenje najrazlicitijih vratolomija na 2 gramofona, nije bilo sanse da se cuje za nekog ako stvarno nije jako, jako dobar. Tu je za mene srz DJisanja i ostao - "records that are made of nothing but a records", jos i MC preko toga, gde ces bolje zabave
Ali kad pogledam kolike su pare u opticaju glede DJ setova dodje mi da deinstaliram sve i instaliram samo Traktor i idem da trazim gazu jer ostalo lici na dobrotvorni i humanitarni rad
Ali naravno, to je samo moje misljenje...