View Single Post
Old 06-12-2008, 05:18 AM   #112
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: INTERNET BRZINA SBB vs ADSL TELEKOM

@ Eeva_r&b
U gadnu bakicu raste?

Ja sam malo lenj za takve stvari... i dan danas vozim sa vozačkom dozvolom u kojoj pi?e da sam polo?io 21.3.2001, a polo?io sam 21.3.1991, a pored toga mi je u dozvoli pogre?no ukucan broj iz lične karte

Tako su mi izdali dozvolu prilikom zamene 2001 i ja od tada "?vercujem" u kolima, a do pre koju godinu i na motoru.
Kada sam se već davne 2001. po?alio na ?alteru za te dve gre?ke (naravno prvo sačekao u kilometarskom redu), bla?im rečima su mi je "pička-?alteru?a" objasnila da mnogo mnogo tupim i da sam sitničar, ali da će ona to ispraviti i da samo trebam OPET da donesem ličnu kartu, potvrdu o dr?avljanstvu (koju izdaju u zgradi op?tine, tamo gde je najveći red ), potvrdu o primljenim vakcinama, venčani list i lične karte roditelja, kao i kr?tenice njihovih roditelja i svih predaka do 6-og kolena, karton od stomatologa (radi sigurnije identifikacije) i da dodjem tačno u 9 da bih sačekao do 9 i 45 da ona krene da skraćuje enormno dugi red, posto joj se u 9 i 45 zavr?ava pauza za jedno pola tepsije bureka i barem 3 ča?e jogurta (sudeći po njenoj konstituciji). Katastrofa!!! Kao da je onu ?alteru?u kreirao Mićko iz Indeksovaca Stvarno se poklapa sa njegovim zezalicama

Naravno, dao sam se u bg glavom bez obzira... Hvla lepo! Nisam lud! Ne mogu sve to ponovo... Bolje je da molim Boga da me policija ne zaustavlja, a kada me zaustave da se obja?njavam i ubedjujem sa pandurom...

?to se tiče rada SBB-a u Ni?u, ja sam zaista zadovoljan. Ima tu i tamo po neki problemčić, ali su uglavnom O.K. i net im lepo radi. Ma posle dial-up sam PRESREĆAN! Sećam se kraja pro?log veka i početka ovog, kada sam koristio dial-up. U?as!!!! PTT koji je prodaju vremena stavio na ?alter gde isplaćuje penzije, pa čeka? kao lud u redu da bi platio 10, ili 20 sati net-a... a pritom ti bud?e i telefonski račun. Moto: "Nismo brzi, ali smo zato skupi" Zatim ne mo?e? da se konektuje? po sat vremena, jer nisu imali dovoljan broj pristupnih linija, a kada se konektuje? nekako, moli? se bogu da na tvojoj staroj analognoj centrali ne pukkne veza Modem 56k, ali... ipak ti stavi? AT string u setovanju modema, nebi li ga usporio na 28800, jer je pri tim extremnim brzinama nestabilan. Do du?e, 56k analogna centrala i ne mo?e... kada se zakači na 33300-400... hmmm... slavilo se

Ko je pre?iveo PTT i dial-up na analognoj centrali, ni SBB mu neće te?ko pasti

Ljubiteljima analogije sa foruma savetujem da malo predju na analognu vintage telefonsku centralu... da vide ?ta je analogni net