View Single Post
Old 01-12-2008, 05:05 PM   #9
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

Default Re: koji preamp odabrati?

ajde da se ubacim kolegama sugradjanima malo u topic, da ne bih morao otvarat novi : )

ugl. imao sam priliku ove dane snimat nekoliko bendova sto mi je bilo ineteresantno iskustvo posto sam dosad snimao samo rap i slicne vokale uz nesta sitno pjevanja i akusticnih gitara...i kod tog snimanja bendova sam najbolje vidio ovo sto max rece o tome kako je preamp samo 5-10% zvuka vocal chaina i kako je prva karika u lancu koja radi razliku upravo mikrofon...

paralelno s tim, kupujem svoju opremu i zakazan sam u petak u audio radnji da dodjem isprobat neke mikrofone...budzet za potrosnju je bio jedno 2000e...polovina toga ce otici na konnekt8 i a7-ice (da, a7-ice za bass heavy zanrove...jednostavno nisam ljubitelj toliko bassa, a pogotovo ne kod mixanja)...i sada, od ostatka love, cca. 1000e, treba uzeti mikrofon i preamp, akustika slusanja i diy gluha soba su sredjeni...nekako sam bez slusanja najblize tome da to bude violet black knight i fr-ov isa one, ali vidjet cemo sto ce najvise odgovarati mom glasu...ono sto me u biti zanima je - koliko je isplativo okrenuti se ovom misljenju da je mic mnogo bitniji od preampa u mojoj situaciji? posto snimam samo vokal, dosta mi znaci da se ne moram puno cimat nakon usnimavanja, vec da je i goli usnimak prakticki spreman za mix uz minimalne korekcije...mikrofoni koji su u cijeni dolazili u obzir i koji su spremljeni za taj moj mini shootout su rode ntk, nt1000 i nt2a, navedeni vajoletov, oktava 319, sputnik i ako se sjecam se-ov icis...od preampova su isa one, toftov ec1, meekov oneq i valjda jos neki artov ch. strip koji je tu vise reda radi...

dosad sam isao po principu da uzmem ono sta necu prerast za par mejseci, a sa mojim budzetom, bio sam tocno na rubu toga da zrtvujem mic kako bih uzeo neko "keeper" pretpojacalo...ali sad se sve vise dvoumim i cisto me zanima - u situaciji di je bitan samo sto kvalitetniji vokalni usnimak, je li bolja opcija isprsit se prema jakom preampu tipa 610-ke i uzet s njim neki jeftiniji mikrofon tipa nt2a, nt1000 i oktave ili pak isprsit se prema micu tipa k2, at 4050 ili cak sve do ametista, pa sve to gurati u preove na konnektu ili neki "reda radi" preamp?
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote