Thread: nojz.
View Single Post
Old 01-12-2008, 04:38 PM   #27
Lag
Moderator

Lag's Avatar

Default Re: nojz.

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
E leba ti

Dakle svi mi kojima se ne svidja nojz slusamo john cagea, i to samo kad nam riba dodje na kres, zato sto niko od nas ne kapira da u muzici postoji nesto dublje od toga, kao sto je skripanje i prekidanje kabla?

Jbg, vidi ovako, ljudi vole red, jer se u njemu osecaju sigurno i u njemu se lako snalaze. To projektuju na sve aspekte svoga zivota pa i na muziku.
Poredjenje sedmice mi je blize istini nego tvoje. Ruzna muzika bi se mogla nazvati disharmonicna muzika, ali ovde zaista, ako cemo po definiciji muzike, muzika ne postoji.

Sto naravno ne znaci da ne treba niko ovo da slusa ili da voli, nego ne moraju odmah oni koji ne slusaju ovo biti ljubitelji john cagea, vec mogu da imaju cak i veoma objektivne razloge, pored subjektivnih, sto im se ovo ne svidja ...

Mene ovo podseca na sex. Nekima je lepo da za vreme sexa kenjaju jedni drugima na glavu, pa sad svi mi koji to ne praktikujemo treba da priznamo to kao vrhunski uzitak, jer nisu uzitak u sexu samo lepe stvari nego i ruzne stvari?

Ili cemo da kidamo sebi meso, da se kacimo na siljke i busimo si glave zato sto nam je dosadno u zivotu? Kuda to sve vodi?

Meni je veoma zanimljivo i sa lepim stvarima
ko je, gari, rekao da ste vi sad retosi jer ne uzhivate?
samo mi je glupavo da se smejete na rachun nekih koji se bave nechim ozbiljnim, shto ima smisla i priznato je u svetu kao vrsta umetnosti.
ja recimo ne uzhivam u ex yu roku, kao shto ne uzhivam bash neshto ni u klasichnoj muzici, ali necu sigurno doci na topic o bjelom dugmetu ili gavinu brayarsu i kroz shalu i shegu stavljati svima do znanja kako ja mislim da je to sve sranje i bezvredno

a sranje po nekome za vreme seksa nije konceptualna umetnost (osim ako se to radi sa nekim konceptom kao deo performansa a ne seksualne fantazije) vec perverzija, a na perverzije se popularno u narodu gleda kao na neshto pogreshno i bolesno. super ti je poredjenje. onako, racionalno i smisleno .

nego, evo da se edukujesh malo pa mozhda i nauchish da, ako nishta drugo, barem poshtujesh neke stvari..

http://www.youtube.com/watch?v=SZazYFchLRI
http://en.wikipedia.org/wiki/Metastasis_(Xenakis)