Ok ono sto me stalno na novo zbunjuje su preampovi. Dobio sam preporuku za DBX 576 Silver od jedne osobe. Sad citam recenziju negdje i kaze odlicno, instant classic, i da ne daje boju zvuku vec da je cisto.
Pa sad sta ce mi onda preamp od $2000 ako radi isto sto radi i moj integrirani preamp od NRV 10 mixera. Da li ta cuda imaju svoj neki fini zvuk ili je to samo cist zvuk? Koji vrag. Max rekao si do 10% promjena zvuka, ali nekako mi se cini da je ili to znacajnijih/dovoljnih 10% ili da se radi o nesto vecem postotku.

Mozda se ja cisto nadam ali kad cujem sta neko napravi sa preampom i mi bez preampa, razlika je uocljiva.
Upravo sam narucio radove za sobu. Tako da je to gotova prica. Oko 7000kn. Full tretman.
Max ne znam sta mislis za konverter. Ako mislis na mixer, onda je to M Audio NRV 10. Ima zvucnu u sebi znaci preko njega snimamo i dobra je stvarcica. Da li si mislio na nesto drugo? Mozda nam jos nesto fali??
Znaci kombinacija je trenutna takva da bi uzeli i tretman, i preamp i mic (trenutno SM7 po Max'ovoj preporuci a koliko smo vidjeli i mnogi drugi ljudi hvale). Pa malo po malo dok se sve ne pojavi u narucju.
A i sad taj DBX 576 ima i kompresor u sebi. Tako da je nesto veca vrijednost radi toga.
Hvala,