Reziju bih smestio u donju prostoriju, dimenzija 6x4. Ne bih otvarao prozor izmedju rezije i studija, vec bih napravio audio/video komunikaciju, sto je danas relativno jeftino, mozda i jeftinije od probijanja prozora, posebno ako se radi o betonu ili debelim zidovima stare gradnje. Pored simetrije, koju je lakse ispostovati u donjoj prostoriji, potrebno je povesti racuna i o ergonomiji. Lakse je unositi opremu i instrumente u gornju prostoriju, jer se u nju direktno ulazi, a samim tim se sprecava provlecenje i muvanje muzicara po reziji, sto za posledicu moze imati nezeljene incidente. Takodje je bolje da se u WC ulazi iz studijske, nego iz rezijske sobe. (Ne zaboravi, uvek je bolje da ti kaficu neko donese, nego da je sam kuvas, posebno kada ima jos zainteresovanih, pa im je to vaznije od snimanja i miksovanja.)
Po meni, jedini nedostatak ove ideje je sto rezija u tim okolnostima ne bi imala prirodno svetlo, ali to i nije veliki problem, jer je vecina snimatelja i producenata navikla da radi u "mracnim" uslovima.
PS: Poziv da posetis moj studio jos uvek stoji. Raspored prostorija je slican tvom, pa bi ti uvid u moje resenje pomogao u resavanju tvog problema. Slika i utisak dobijen uzivo, vredi vise od hiljadu reci. Takodje bih mogao i ja da pogledam tvoj prostor i predlozim ti neku ideju, koja se, mozda, koncepcijski moze uklopiti u tvoj izbor.