trebao sam izvodjache sa liriksima da vam bacim prvo, to biste lakshe shvatili
http://www.youtube.com/watch?v=58JxbIETAHE
http://www.youtube.com/watch?v=HcGlr_oHZtk
postoji popularna zabluda da je muzika samo muzika ako je lepo i da samo tada sluzhi svrsi. film npr mozhe da bude horor, ne mora da bude harmonichan a ni smislen. slika mozhe da bude strashna i bolesna, mozhe da bude prazna ili sa dve crvene tachke i to je ok, ali muzika nije muzika ako nema refren i pesma nije o ljubavi

. tehno je sve jedno te isto, rok kad pustish unazad to ustvari satana peva a nojz je samo prekidanje kabla...
neko je napisao "nemam zhelju da chujem ovo drugi put". predpostavljam da ti je 4'33" od johna cage-a stalno na repeatu onda

, kao i faze od rajha, jer one su bash harmonichne, imaju smisla a i formu.
postoji jedna stvar koja se zove konceptualna umetnost, za koju su svi, u polju muzike, verovatno nesvesni (jer muzika je da se pusti kad ti riba dodje na kres i da onda uzhivash). recimo, koncept whitehouse-a je da shiri hejt. prichao bih o njihovim performansima ali smatram da nema smisla jer ko kapira - kapira. koncept makatona (lika o kom je otvorena tema) je uvek bio koncept dadaizma u ovoj ili onoj dozi dok je sada otishao u potpunu krajnost. najveci skill makatona je, po meni, smisleno skrnavljenje. znachi da biste mogli da napravite neshto shto je jako ruzhno morate isprva savrsheno poznavati estetiku, ne biste li poptunu kontru izveli. opet, prichao bih o njegovim dosadashnjim skrnavljenjima, ali smatram da nema smisla

. koga zanima skinuce i izuchiti.
neko reche nov pravac

nojz je nastao pochetkom dvadesetog veka, dok je "noviji" nojz (ovaj shto je hejterskiji nastrojen) pochinje krajem sedamdesetih ozbiljno da se zaukava
kapiram da u ovim pijesmama chovek krene da uzhiva tek kada se zasiti svih mogucih kalupa, formi i predvidivih harmonija i sklopova zvukova koji se chuju u svakidashnjim pesmama. iako danas opet slusham sve i svashta, imao sam period kada sam slushao samo ovakva skrnavljenja (ukljuchujuci i npr Gantz Graf od autechre-a, koji je josh veca nebuloza od pijesama koje sam ostavio i na koje mika technika seche vene ali je nashao po ovom topicu da se sprda, a kad mu ljudi kazhu da je gantz graf sranje onda se sav uzbudi i uznemiri

).
@slowstar skini non - black sun. najbolji droning like evar. takodje overi boyd rice-a (aka NON), jer lik obozhava da se izhivljava sa lupovima i imao je neretko skroz drouni radove.