Quote:
Originally Posted by choi
pozdrav svima. prvi put postam na ovom forumu, nadam se da mi netko može pomoći.
ovako, imamo mali improvizirani studio za potrebe snimanja našeg benda. imamo relativno pristojnu opremu. odlučili smo uzeti preamp i dvoumimo se što uzeti. cilj je kupiti što je više moguće univerzalniji preamp, dakle onaj koji može poslužiti za vokale, bas, ( 90% clean) gitare, trube. mislili smo uzeti avalon vt737 al nismo sigurni više. ono što želimo je čist ali puniji i topliji zvuk sa više karaktera.
pitanje br. 1: koliko avalon 737 može pomoći s obzirom na svoje karakteristike?
2:dali se za tu cijenu ( 1500-1600 €) možda više isplati uzeti zasebni preamp i zasebni kompresor/eq? ako da, što preporučujete? 3. koliko je prostorija bitna za izvlačenje maksimuma iz preampa budući da snimamo u dvije prostorije koje nisu akustički obrađene?
za snimanje koristimo m-audio nrv 10, sm 57 za gitare, shure beta 57 za trube , SE 2200 za vokale. muzika koja se svira bi bila neki panki-rege sa nešto agresivnijim vokalima.
tolko, iskreno se nadamo da nam možete pomoći jer smo lagano izbezumljeni. hvala unaprijed.
|
Avalon 737 je sprava koja moze da zavrsi svaki posao .... svakodnevno radim sa njom ( a imam i API i Great river i sl ) I jeste malo meksa od ostalih ali je ( po meni ) tracking kompresor odlican i eq vrlo dobar .....
I ako imam jos ostale opreme , kad treba nesto da se zavrsi , prvo se hvatam za Avalon , jer ima sve u sebi i ne moram da spajam i prespajam .....
Naravno , treba malo vremena i iskustva , ali to treba i sa svom drugom opremom ......
Moj ti je savet ... Mikrofon i Prostorija ..... pa tek onda preamp .....
Preamp moze da doprinese 5 - 10 % zvuku
Mikrofon preko 50 % ...... znaci pare u MIKROFON i bar delimicnu obradu prostorije ..... da nema previse problema sa basevima ili da nisu visoki suvise ubijeni ( pogledati Boggy jeve silne threadove o tome ..... )
ZA tvoje potrebe preporucujem DOBAR kondenzatorski ( Rode Classic II ili sl )i jedan dobar dinamicki ( tipa shure sm7 , ili Senheiser 441 ili sl )
I onda ce manje biti vazno koji je preamp ........ ne nevazno , ali manje vazno
Pozdrav