Thread: Waldorf Blofeld
View Single Post
Old 28-11-2008, 07:15 PM   #30
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Waldorf Blofeld i malo Nord Lead 2X

Prekjucer sam napokon svirao Blofeld. i sve je otprilike onako kako sam ocekivao. pune wavetable funkcije, kad da imas XT ali sa malo meksim Q filterom. dual filteri zvuce super, bandpass rezonanca na arpeggima je fenomenalna. efekti koje ima su super prakticni za uzivo.. jer su dio preseta.. posebno delayi i sl..

drugo, over klasicne VA soundove popularizirane u tranceu, twisted houseu i odnedavno u ovom ubrzanom hip hopu (cranku), radi jako dobro. to su vec dva tipa sinteze da tako kazem. jos kad na keyxboardu budes mogao trpati unutra sampleove... i procesirati ih kroz te filtere i delaye... to stvarno postaje vrlo vrlo korisna sprava.

vrlo cist, nema suma. envelope "sijeku metal".. uzasno brze. svidja mi se ta klinicka tocnost, dobra varijacija u odnosu na pravu analogiju koju imam , kod koje je sve toplo i pliva.

koristio sam Nord Lead 2X kao kontroler za Blofeld... taman Blo stane na prazni, desni dio norda.. fantasticno izgleda kombinacija.. sad su ga tako ostavili u ducanu za demonstracije, kazu da im je seksi..

jedino što je "loše" je da sam pred kraj prikljucio malo i sam Nord Lead 2X da ga opet cujem - slozio par soundova u par sekundi (uzasno se brzo radi s njim) i vec po treci put se zaljubio u taj sound. koliko je on tocan kao imitacija analogije postaje potpuno nebitno, kad sprava ima svoj jedinstvani karakter. jednostavno, ako radis raznovrsnu elektroniku, bilo sto moderno, treba ga imati u arsenalu da nadopuni pravu analogiju. stravicno muzikalan. razmisljam cak da bih to uzeo prije ili umjesto blofelda.. znam, znam.. totalno sam popiz***..

clusterchord is offline   Reply With Quote