he,he...opet prica o narucenoj muzici!..he,he...
Moj (prvi) komentar je bio vise nastrojen mnogobrojnim nasim (mladim) producentima elektro / dance / club produkcije koji me smaraju saljuci mi snimke u fazonu "sta mislis?"...bolje je da svremena na vreme skrenem paznju na neke stvari koje prolaze po klubovima (i to ne samo po mom misljenju) i da im to posluzi kao neko merilo u pripremi pesama koje bi jednog dana slali ili nosili nekoj izdavackoj kuci (ne mislim na "objavljujemo-sve-sto-nam-salju-al-im-ne-dajemo-pare" net izdavace)
ni ovde nije bolja situacija - ljudi imaju sve uslove, ali se zabiju u neki svoj trip i fazon, ne obracaju paznju na okolinu, ne parte sta se desava, ne slusaju radio, i rade totalne gluposti!
posle se cude sto im ne ide. sto im odbijaju pesme itd..
Alo? Znam da potajno svi mastaju da imaju hit ili dva, da budu poznati dj, producent, kompozitor, da su na medijima...moze da prica ko sta hoce - to je surova istina.
A ovde se svi nesto krste i beze od komercijalne muzike ko djavo od krsta..
kako da se ja kao (potencijalni) klijent osecam, ako znam da se lik u studiju u koji treba da idem - gnusa popularne muzike?
...da uopste ne slusa to i kad mu kazem :" ja hocu nesto kao....u tom fazonu.." a on me gleda ko som?
kako da budem siguran da ce da mi uradi pravi aranzman (koji ce me izbaciti u stratosferu popularnosti) kad se taj aranzer gnusa popularne muzike, misli da je sve kita i radi onako kako on misli da treba (jer ovi sto cepaju po svetu - nemaju pojma)?
mogao bi ovako do sutra..
za ovih par godina na Rumskom, sam cuo max 2 pesme koje bi (uz puno dodatnog rada) vredelo ponuditi negde (ponavljam-a da nije net label) i gde bi neko to mozda potpisao..
sve ostalo su bile nebuloze, nedozrele ideje, crtice, traljavi aranzmani, lose pevanje itd..
Neka neko odpeva dve reci, sa glupim tekstom, al da te dve reci imaju nekog smisla i da rade u kontekstu te muzike...
sad smo krenuli u opasno pljuvanje - moram da se branim! Vec ste osuli drvlje i kamenje na mene.....he,he..
racunam demokratija....freedom of spech.itd.. ajmo! ajmo!!