Quote:
Originally Posted by awacs
E jbg, ja mislio da je glavni kvalitet komercijalne muzike da bude... komercijalna. A da je osnovni preduslov komercijalnosti... pa, popularnost/prijemčivost za ?iroke narodne mase. Eto, pogre?ih  Izvinjavam se MKDSL-u ako sam nehotice uvredio firmu.
Ma da, pročitao sam ceo thread, i jedino sam ukapirao da je kvalitetno ono ?to se nekome dopada a da je sve ostalo njesra. Je li trebalo jo? ne?to da shvatim? Osim da onih 20+ miliona posmatrača nema pojma. Pa nemaju oni pojma, ako ti je za neku utehu. Oni ne znaju ?ta je kvalitet, njima je va?no da ih "radi"...
Pozdrav,
Vasa
P.S. (edit) ?to se tiče bass riffa - stvarno je kvalitetan (to u prevodu znači - meni radi). Volim shuffle, ?ta ću.
|
pa u nasim krajevima je uvek bilo poznato da sve sto svima (masama) radi - sranje, i da "mi - masa" neznamo sta je dobro i da nas manipulisu i ispiraju mozak!
Nista novo....
Samo mi smeta (malo - jer sam oguglao na sve to) kad mi neki muzicki hobista ili "posle sljake" part-tajmer, koji se "bavi" muzikom, prica o artu i vrednostima i umetnosti..
jedina muzika koja moze da se poredi sa umetnoscu je klasicna muzika - sve ostalo, nek prica ko sta hoce - je potrosacka roba / konfekcija.
Nesto je "kinesko" (slusa se dva tri meseca - ili iscepa se posle 2-3 meseca) ili
dobra marka (moze da se slusa nekoliko sezona / moze da se nosi nekoliko sezona i ne cepa se, ne bledi...)