Re: Cubase4&Vista?
Pre svega pomesao si osnovne stvari, iskoriscenje memorije nema veze sa Cubase-om, vec sa sistemom i nema veze sa XP ili Vista, vec sa tim je li 32-bitni, ili 64-bitni...
Ukoliko instaliras Vista 32 imaces isto sto i sa XP 32, bar sto se tice memorije, dok je sam sistem stabilniji i bolji, a imace i malo vecu latenciju...
E sad sto se tice Vista 64 ona ce ti za 32-bitne aplikacije ostaviti 4gb memorije, dok ce ostatak do 128 gb koristiti za sam sistem, sto se i moze nazvati nekim napretkom, u odnosu na XP 32 sa 3gb switch-em koji puca na 2.4 gb zauzeca memorije po aplikaciji...
Javlja se problem drajvera za Vista 64, ali ako imas neke M-audio beta drajvere ili neku od budjavih Creative kartica mozes to resiti u svoju korist, svaki ozbiljniji proizvodjac jos uvek ne podrzava zvanicno Vista 64, zasto-ne znam...
Sto se tice Cubase 4, morao bi da postoji patch koji omogucava da radi u 64 bita modu, a to ce ti omoguciti celih 128 gb memorije na raspolaganju, ali ono sto ne znam je da li ce plugin, ili instrument koji je 32-bitni uticati da sistem celu host aplikaciju onda vidi kao 32 bit-nu, ili ne, ostaje da se istrazi...
Sve u svemu, srecno u pokusaju, ali sve je to jos uvek na klimavim nogama, ako i moze da stoji uopste, zato sam ja presao na OS X...
|