Re: Na?i uzori...
Davne osamdeset i neke lezimo burazer i ja zavaljeni u fotelje, gledamo neki od tada dva kanala naseg RTS-a. Pocinje neki "spot" (Delta project - Good morning delta), secam se sa nekim svetlima i meni brat kaze: "ovo su Sanja i Sloba...", a meni uopste nije jasno u tom trenutku kako neki stranci mogu da se zovu Sanja i Sloba. To je za to vreme u najmanju ruku bio science fiction.
Devedeset i neke... kod nas razara inflacija, radnje prazne. Odlazim u Sofiju u shoping da pazarimo patike, Levis 501 i ostalo.... ulazim u radnju tehnicke robe i gledam Technics CD Charger sa pet diska... kakvo ludilo a... kupujem Technics (i dan danas se ponekad druzimo) i kupujem original disk VANGELIS The Best Off i jos neke diskove. Od tada pocinje moje intezivnije "druzenje" sa doticnim gospodinom.
Oduvek sam voleo instrumentalnu i filmsku muziku i smatram da glas smeta melodiji. Moje subjektivno misljenje je da glas mora biti bas specifican da bi mi se svideo.
Verovatno cu nekog zaboraviti ali ako moram odaberem po naslovu thread-a moj spisak bi bio odprilike ovakav:
1. Vangelis - zbog njegovih fenomenalnih 50 albuma kojih imam (L'apocalispe des animaux - La petite fille de la mer... u srcu)...
Ennio Morricone - ehh... sve je to fenomenalno
Angelo Badalamenti - Laura Palmer tema...
George Zamfir - The Lonely Sherpherd...
Mark Knopfler - zbog kompozicije Irish Boy iz filma CAL , Brothers in the arms.
Laza Ristovski - Domina, Naos, Iza horizonta, Bela cokolada...
Jean Michel Jarre - ponekad i on ume da bude dobar... ali ponekad
John Williams...
ma ima dosta njih... da ne nabrajam vise...