Re: In-ear za pevacicu
Monitoring na bini je uvek problem(sa vecinom muzicara i pevaca sa kojima sam radio).I kad je sve savrseno uvek ce nesto nekome smetati, ne moze se objasniti ljudima da je teoretski nemoguce da se svi u svakom momentu cuju najjace, i svi se za sve okrecu prema onom ko je za mixerom.Moj je savet da uzmes bilo kakav snimac i da snimas svaku svirku.Namestis ton na pocetku i vise ne cackas mixer.Ako pevacima nesto smeta to onda samo znaci da neko svira"preko" njih.Tako se najbolje vezba kultura sviranja i samokontrola, beskarjnim pojacavanjem se samo dobija buka(i mikrofonija, naravno).Ako je nekome i dalje tesko pustis im lepo snimak...Ako je i dalje ne moze da se pomiri da nije najglasniji(a) onda nek uzme ear monitoring pa na aux-u namestis submix za pevace.Jbg stara boljka svih tezgarosa, ja sam za 12 god samo 4-5 puta radio sa ljudima koji nisu imali taj problem.Ja sam svoj resio ohtopax antifonima, lepo krknem ono u usi i sve se cuje savrseno, 30-ak db tise sa vrlo malim izmenama u zvucnoj slici.I stedim usi sto je najbitnije.Ali je nemoguce pevati sa tim.I odoh sad na pivo