View Single Post
Old 23-11-2008, 03:54 PM   #21
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Laptop i ?iva svirka

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Svi moji problemi su bili vezani za Windows P.C., crkavanje napajanja, video karte, virusi, "odlazak" boot sectora na hard disku, iznenadno i potpuno neocekivano "nedetektovanje" hard diskova, pogresno narezivanje CD-a (NERO) i tako dalje i tako dalje.
Slobo, bez ljutnje, ali najverovatnje si za sve ovo sam kriv.

Crkavanje napajanja - Jedino ako je lo?e napajanje, a sami biramo napajanje. Ako se tu u?tedi i kupi jeftini Kinez, ugro?en je ceo računar i to je potencijalna munja u kući?tu. Ja svoje napajanje uvek platim..
Naravno, mo?e da bude uzrok i na?a elektrodistribucija, ali... nema imunog napajanja na to...

video karte - verovatno vezano opet sa lo?im napajanjem... tj. nestabilnom strujom.

virusi - Nikada ih nemam... poslednji sam zakačio 2000-te... bio je u pitanju win95cih. Od tada, do danas... NE! A AV program jedva i da koristim i AV monitor mi je aktivan samo kad postoji realan rizik. Na sajtu B92, RME... itd... i sl. sigurno neće? naleteti na virus. Od virusa se sam korsnik osnovnim znanjem bolje čuva nego ?to mo?e da ga čuva bilo koji AV program.

...itd... itd... itd... , a malo je skupa akcija ugradnja systama "Nata?a" iz Mig 29 (smireni ?enski glas koji u slučaju opasnosti pilotu priča ?ta da radi, nebi li sačuvao ?ivu glavu) u PC, da bi se korisnik i računar za?titili od najopasnijeg mogućeg virusa, koji se najče?će ne nalazi u računaru, već za tastaturom

Mene stalno cimaju prijatelji telefonom: "Kliknem ovo, neće, kliknem ono, neće...", a kad pitam ?ta se radilo pre toga pa "neeeećććeeee", odgovor je: "Niii???taaaa... majke mi... sve je radilo i onda je on sam..."
A najče?će nije tako. Računar nema gremline unutra koji čačkaju OS, komponente itd. dok mi spokojno spavamo, ne sluteći ni?ta. Najče?će je uzrok problema sam korisnik a sopstvene brljotine ne mo?emo pripisati PC-u...