Thread: Studio u kuci
View Single Post
Old 22-11-2008, 10:36 PM   #20
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Studio u kuci

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
..........
Moja predrasuda, sa kojom sam krenuo u pricu - samo prirodni materijali - drvo (lamperija na zidovima), azmafon (ili min funa) i pecena glina - zid od cigala (na mestima gde nece biti prekriven apsorberima. Izgradio sam je na osnovu godina i godina sviranja i ozvucavanja (i nesto manje snimanja) po razlicitim mestima i razlicitim uslovima rada...... licno, mozda gresim, nikad nisam voleo rigips varijante.
Nije "predrasuda", odgovor, chvrst stav i zakljucak na pitanje "a... sta se, u stvari, meni svidja?", koji je baziran na licnom iskustvu,... i samim tim je takvo iskustvo dovoljno za odluku (moje licno misljenje)
Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Konkretno bi mi znacila iskustva snimatelja i muzicara u kojim se prostorijama (kako tretiranim i geometrijski izglednim) dobro osecaju dok sviraju/snimaju i imaju dobre rezultate.

Ima li logike, dakle, odraditi bar dva zida sa lamperijom ispod koje je vuna, plafon sa Azma AD plocama i iza azmafonom, ostaviti deo zida od cigle 'golog'.......
Moze, ali za plafon predlazem takodje lamperiju, a umesto azma AD ploca (izbegavaj ih, ako vec nisi kupio) predlazem vazduho-propusni tekstil. Takodje predlazem OSB kao reflektivnu povrsinu, ako nemas dovoljno lamperije. Do zakljucka mozes doci i eksperimentom, s obzirom da imas prilicno jasan stav o tome sta u stvari zelis da cujes. Za eksperiment ti moze biti dovoljan kick ... setaj ga po sobi i trazi poziciju.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote