View Single Post
Old 21-11-2008, 07:35 AM   #7
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: BH eurosong 2009, prava

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Ne nije njihova pesma, pesma je autora i on na pesmi uvek ima moralna prava, kad je u pitanju BHRT i EBU a i svi ostali.
To je tacno....pesma uvek ostaje autorova, samo je pitanje sta ce dobiti od nadoknada

Quote:
Po mom skromnom tumacenju ova prava vaze samo za BHRT i EBU, a to znaci da ostale radio i tv stanice prilikom emitovanja bi morale da placaju naknadu po njihovim pravilima (razni SOKOJI).
Nije bitno gde se emituje... BHRT i EBU ce da kupe kajmak makar se emitovalo u africi... Sokoji i drugi takvi su povezani u neki sistem. Traje duze razracunavanje i slanje para tj. prikupljneih naknada u inostranstvo ali se zna kome pripadaju. Naravno, svaka kuca za zastitu autorskih prava ima pristup i moze da vidi koji autor je registrovan kod koje organizacije za zastitu autorskih prava...

Ali, zasto se ugovor tretira kao nesto sto se ne moze menjati!? Ok, predpostavljam da ove boli K, samo da se navacare, vodjeni hoces neces - ne moras logikom... u principu svi kad ti nude svoj ugovor gledaju kako sebe sto manje da izloze nekim obavezama i odgovornostima a tebi da uzmu sve sto moze legalno da se uzme. U principu bi i ti mogao da odneses ugovor i kazes, ok ljudi evo ako hocete da ja budem u ovoj corbi, ovo su moji uslovi Ili ovaj postojeci lepo da kazes, ne svidja mi se tacka ta, ta, ta i ta, menjajte pa podpisujem!
Color is offline   Reply With Quote