View Single Post
Old 18-11-2008, 02:50 PM   #17
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: potrebno jednostavno objasnjenje patch polja

Quote:
Originally Posted by don corleone View Post
Nisam jos skroz zavrsio pa ako neko moze da mi pomogne sta bi trebao da dodam,ili da oduzmem.
Svakako oduzmi onu stavku kako se "standardna pač polja sastoje od 16 ili 24 utičnice". Pisac je verovatno hteo da ka?e da se radi o matrici čija "X osa" obično sadr?i 16 ili 24 utičnice, ali se to nekako izgubilo u prevodu. Uostalom, nije ni bitno.

Drugi pasus u odeljku o premo?ćavanju. Iz iskustva mogu da naslutim o čemu se radi, ama je opet prevod čudan: "da se pomeri i zameni" zapravo znači da se "okrene". Bolje ti je da koristi? jedan jasan izraz, nego da doslovno prevodi? svaku reč iz originala.

Quote:
Originally Posted by don corleone View Post
I nije mi bas naj jasnije na koje se sve nacine moze iskoristiti pec polje
Pa, kao ?to je DaBear već rekao, peč polje prosto predstavlja sve moguće izlaze i ulaze na jednom mestu. Ono i nije vi?e od toga. Slu?i samo za to da ti bude lak?e da pove?e? outboard. Čisto da ne mora? da se zavlači? iza aparata da bi povezao EQ pre kompresora, a kad ti se učini da ti treba i EQ posle kompresora, onda opet da gnjura? po opremi. Kao nekakav analogni "plug-in chain" ili "re-routing".

Cela poenta pač polja je ergonomija (i olak?avanje ?ivota jadnog tonca), a nevolja sa njim je skupa izvedba. Tu se ne radi samo o pač polju kao takvom, nego o kvalitetu (fiksiranih i nefiksiranih) kablova koji vode do/od outboarda i kvalitetu samih veza.

Svaka čast Mi?i ?to daje ovakve teme za seminarske radove. Poznavanje te problematike je nu?no svakome kome će kad-tad pasti na pamet da napravi svoj studio.

Većina ljudi koji se usude da uđu u akciju izgradnje studija sabira tro?kove po principu: adaptacija prostora + oprema = studio, a onda se zgranu kada dođe na red povezivanje opreme u prostoru. Kao oni likovi koji skrpe kintu za kuću na tri sprata, pa se smrznu kada im dođu električar i vodoinstalater...

Pozdrav,

Vasa