Quote:
Originally Posted by don corleone
Nisam jos skroz zavrsio pa ako neko moze da mi pomogne sta bi trebao da dodam,ili da oduzmem.
|
Svakako oduzmi onu stavku kako se "standardna pač polja sastoje od 16 ili 24 utičnice". Pisac je verovatno hteo da ka?e da se radi o matrici čija "X osa" obično sadr?i 16 ili 24 utičnice, ali se to nekako izgubilo u prevodu. Uostalom, nije ni bitno.
Drugi pasus u odeljku o premo?ćavanju. Iz iskustva mogu da naslutim o čemu se radi, ama je opet prevod čudan: "da se pomeri i zameni" zapravo znači da se "okrene". Bolje ti je da koristi? jedan jasan izraz, nego da doslovno prevodi? svaku reč iz originala.
Quote:
Originally Posted by don corleone
I nije mi bas naj jasnije na koje se sve nacine moze iskoristiti pec polje
|
Pa, kao ?to je DaBear već rekao, peč polje prosto predstavlja sve moguće izlaze i ulaze na jednom mestu. Ono i nije vi?e od toga. Slu?i samo za to da ti bude lak?e da pove?e? outboard. Čisto da ne mora? da se zavlači? iza aparata da bi povezao EQ pre kompresora, a kad ti se učini da ti treba i EQ posle kompresora, onda opet da gnjura? po opremi. Kao nekakav analogni "plug-in chain" ili "re-routing".
Cela poenta pač polja je ergonomija (i olak?avanje ?ivota jadnog tonca), a nevolja sa njim je skupa izvedba. Tu se ne radi samo o pač polju kao takvom, nego o kvalitetu (fiksiranih i nefiksiranih) kablova koji vode do/od outboarda i kvalitetu samih veza.
Svaka čast Mi?i ?to daje ovakve teme za seminarske radove. Poznavanje te problematike je nu?no svakome kome će kad-tad pasti na pamet da napravi svoj studio.
Većina ljudi koji se usude da uđu u akciju izgradnje studija sabira tro?kove po principu: adaptacija prostora + oprema = studio, a onda se zgranu kada dođe na red povezivanje opreme u prostoru. Kao oni likovi koji skrpe kintu za kuću na tri sprata, pa se smrznu kada im dođu električar i vodoinstalater...
Pozdrav,
Vasa