Thread: OD PC-a DO MACA
View Single Post
Old 15-11-2008, 03:29 PM   #122
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: OD PC-a DO MACA

Rekao sam ti da to nece raditi na Asus-u...
Hajde ovako...
Prvo i osnovno taj hard na kome ti je OS X mora biti SATA!
Onda, on mora biti ukljucen u 0, to jest prvi SATA port na ploci, zavisi kako se na kojoj obelezava...
Sledece je da moras da se igras sa SATA modom, da li da ti bude natove, ili da ih vidi kao IDE, to nekada radi ovako, a nekada onako...
Sledece je da ne instaliras nikakav drajver za grafiku, jer ces u vecini slucajeva kad ti podigne sistem (ako resis ovo sa Jmicron kontrolerom) imati neki black screen, ili neko drugo loodilo...
Za pocetak ne instaliraj nikakve drajvere za zvucnu, graficku, mrezu i ostalo sto ti se nudi, iako cak i imas "originalni"" drajver u ponudi, vec samo sistem i kernel... Pronadji tamo koji tebi odgovara, imas description dole kad kliknes na svaku komponektu koju instaliras pa procitaj...

E onda ides redom da se drndas po BIOS-u...
Reakoh ti da sam ja to podigao na Asus-u, ali sta sam i kako muvao ne secam se, radio je i Tigar i u ono vreme 10.5.1...

Jos nesto, ne instaliraj nikakav OS selektor, prvo iskopcaj sve druge hardove da nateras ovo sve da radi, a onda se igraj sa dual boot-om, mada nece moci jer ces morati OS X u AHCI modu da guras, a XP ne, pa ces stalno ici u BIOS... A mozda i neces jer ces ostati na OS X, hehehe...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 15-11-2008 at 03:31 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote