u svakom slucaju ne bi trebalo da ga bacis..tekstovi se ne bacaju (to ti kaze neko ko ih i sam baca,ali trudim se da ovo izbegavam u poslednje vreme)..jer te stari tekstovi i stare emocije (koliko god lose obradjeni) uvek mogu inspirisati za nesto novo..nemoj biti lenj da procitas ceo thread...jedan tekst smo vec analizirali,i kritike i saveti se mogu odnositi i na ovaj tekst...pogledaj dobro opet svoju pesmu i uvideces 'greske' i sam...
ja cu ti samo ukazati na delove koji su mi odmah upali u oko ,i mislim da bi trebalo da budu prepravljeni...pa ti proceni...
Quote:
Originally Posted by Tonko
Evo jedan moj skroz svje? tekst.Zamolio bi prisutne na komentar,Da li da ga bacim ili ostavim?
Tebi se vračam voljena
ti moja zvjezdo daleka - previse puta iskoriscena metafora.PREVISE!
tebi se vračam umoran
od nadanja i čekanja
Primi me opet ponovo - pleonazam!
u svoje tajne odaje
u svoje noći čarobne -klise ! upotrebi drugi pridev,koji se ne nalazi cesto uz 'noc'
gdje ?ivot bolji postaje
Ti si jo? tu ljep?a no ikada
ko pjesma iz mladosti- i ova 'pesma iz mladosti' iskoriscena previse puta
koju volim ćuti ja
Ref:
Zaboravit ću sve ali tebe ne
jer ti si mi dala ono najbolje
zaboravit ću sve ali tebe ne
bit ću samo tvoj,cijeli ?ivot svoj - nacin rimovanja (abacc?) je neskladan,imao bi smisla kada bi refren imao drugi deo sa istom semom.iako su pravila tu da bi se krsila..u ovom slucaju krsenje pravila ne donosi nista novo i zanimljivo,naprotiv,klise. predvidiv izbor rimovanih reci
Ljubav je za nas stvorena
i svaka rijeć je pogre?na
ako ti ka?e suprotno
od onoga ?to osječa?
Uzmi me cijelim ?ivotom
i nedaj da te pobjede
oni ?to voljet ne znaju
a lako druge povrijede
|
-kako si zavrsio rimu,ocekujem nastavak?trapav kraj!