Thread: uad2 KONACNO
View Single Post
Old 09-11-2008, 02:33 PM   #5
scope
Junior Member

scope's Avatar

Default Re: uad2 KONACNO

Quote:
Originally Posted by Max View Post

P.S. Evo ako mislis da SIGURNO mozes da razlikujes ITB OTB i hard soft .... ja cu da ti pustim deset svetskih hitova , a ti ces da mi kazes sta je radjeno na harware u a sta na softu ...... moze ???
To onda ne bi bilo mjerodavno... Trebao bih čuti mix rađen ITB i isti taj rađen OTB. Tada bih znao reći 95-100%, kao ?to sam pogodio na npr. ovim testovima:

http://www.digidesign.com/index.cfm?...9&itemid=25711

Ka?e? da sigurno nisam mogao čuti razliku na ovom ili drugim testovima? Za?to si tako siguran u to kada ti ka?em da sam sam sa sobom NA SLIJEPOM testu UVIJEK (95-100%) čuo razliku. Za?to bih lagao?! Ako je sreća u pitanju i ako sam sretan kao ?to vjeruje? onda idem sutra ujutro u Loto ili kladionicu po svoje novce

Vidim da moram ići u detalje sa svojim obja?njavanjem...dakle-------------->
Kao ?to rekoh već ranije... Cjenovna razlika je veća od razlike između harda i plugina te je za moj bud?et neopravdano kupovati hard, a i mom načinu rada vi?e odgovaraju pluginovi i ITB, za sada... Mo?da jednog dana bude drugačije.
Ono na ?to sam se ja osvrnuo je Duende i njegova manja 2D karakteristika od ostalih pluginova, manji utjecaj na stereo sliku, imaging, prigu?ivanje signala...itd. Nemam neodređenih razloga da branim/napadam duende ili UAD jer nemam ni jednog ni drugog. Radi se o tome da ne padam na fore o 'dobrim' emulacijama jer to meni ni?ta ne znači, jer i da su dobre i dalje mi trebaju pluginovi koji su neutralni, koji su 'otvoreni', koji su fleksibilni...Puca mi kita hoće li mi bas zvučati kao u Steve Harrisa na X albumu ili hoće li mi snare imati boju kao u Purple Rain ili hoće li mi vokal zvučati kao u Diane Krallna Y albumu ili slične neurotičnosti... Da se bavim sličnom glazbom mo?da bi i ja bio neurotičan na takav način.
Razlog zbog kojeg mi se Duende sviđa je njegovo pozitivno isticanje u testovima koje sam čuo. Ti testovi mogu biti krivo napravljeni, mogu biti pristrani, mogao sam ja krivo čuti (svaki put kada slu?am?), mo?da sam ja podsvjsno pristran pa neznam, mo?da sada (ili uvijek) la?em, mo?da moji zvučnici vole signal procesuiran dueodeom...sve je moguće. Ja sam naveo svoje stajali?e, izvore mog stajali?ta i način razmi?ljanja na koji sam do?ao do tog stajali?ta i sve se navedeno mo?e kvalitativno i kvantitativno odrediti. I izvori, i test fajlovi i moji monitori i moje u?i i moj kredibilitet kao osobe...sve. U mom totalnom računu ni?ta nije 100%. Sve je moguće dovesti u pitanje. Pa postoji mogućnost da sam 99% u krivu...ali trenutno imam razloga misliti da nisam.
Radi se o tome da bih kupio duende ili UAD 2 pa jo? skupljam podatke prije odluke. Duende vodi ovu bitku, za sada...

Vezano za hitove koje spominje?....ITB vs OTB. Nabroji mi neke pa ću ih probati poslu?ati. THX!

Ja sam već naveo album Ochre - Death Of An Aura koji je mixan i masteriran sa UAD pluginovima i zvuči FENOMENALNO!
scope is offline   Reply With Quote