View Single Post
Old 09-11-2008, 08:00 AM   #13
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Pevanje,rad Sa Pevacima U Studiu,istine I Zablude

mislim da je sve ovo gubljenje vremena...jedino ako se ne vezbas da kucas na kompjuteru, pa ti dodje kao vezbica!

Doziveo sam par puta da radim sa likovima koji razvaljuju kako pevaju (muski i zenski) i svi su se rodili takvi! Stojim 1000% iza toga.

To sto kazes da svako ima to u sebi ali nezna da koristi (peva) je isto kao kad bi rekli svako moze da bude svetski karate sampion, ali ne zna kako da udara, ili svako moze da bude poznati slikar ali nezna kako da drzi cetkicu i da nacrta "to sto je u njemu"...

Sto bi englezi rekli - bollocks!

Ljudi se rode sa talentom! Neko ga malo razradi, neko netreba uopste - mnogo je talentovan!!
Mick Hucknall (Simply Red), Peter Gabriel, Phil Collins, Mariah Carrey, Celine Dione..svi se "rodili" sa tim.

I ja sam imao mnogo teorija koje smo tu razradjivali do besvesti i kad sam dosao u London (davne 1986) ocekivao sam da se sve te nase teorije obistine - u kakvoj smo zabludi bili!!!! sve je bilo suprotno od onog sto smo zamisljali!!!

Sve to nema veze sa mozgom.

Ljudi se rode talentovani, i u svemu tome sredina kojom su okruzeni ima veliki uticaj. Ako su i baba i deda i tata bili u muzici, klinci ce da budu takodje, i veliki je broj poznatih (dobrih) muzicara i pevaca koji su iz takvih porodica.

Ima i "istreniranih" odmalena, koji u procesu razrade taj talent - Britney, Justin, Aguerila, Beyonce.itd...svi su od malena bili po tv-u, takmicenjima, studijima.

A to da snimatelj treba da zna sve to sto si navela - ??!!
Snimatelj treba da zna da odabere mikrofon, postavi mikrofon, napravi DOBRO slusanje u slusalicama, i usnimi taj vokal.
Jos ako ume ida ga smiksa - puna kapa!

Producent neka se bavi pevanjem....a kad radis sa dobrim bandom i pevacem - NEMORAS DA MU GOVORIS KAKO DA PEVA I KOJI GLAS "DA NABACUJE" - on to vec zna!!!

Ko ce sad da razmislja sta mu unutrasnji organi rade dok peva???

Last edited by DaBear; 09-11-2008 at 08:03 AM.
DaBear is offline   Reply With Quote