Thread: uad2 KONACNO
View Single Post
Old 08-11-2008, 04:54 PM   #2
scope
Junior Member

scope's Avatar

Default Re: uad2 KONACNO

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Ne znam kako mozes da uporedjujes Duende i UAD kad su u pitanju dva potpuno razlicita proizvoda. U kom smislu kvalitetniji?
Koliko sam skužio glavna je razlika između plug-ina i harda u 2D zvuku i 'gušenju' signala od strane pluginova. Od svih testova koje sam čuo Duende je pokazao najmanju degradaciju signala, a pošto su algoritmi u Duende preneseni iz digitalne C200 SSL konzole za očekivati je da je OK iako se ne radi o analognoj konzoli ipak je rječ o konzoli koja je uspjela postići emulaciju superanalogne serije SSL konzola koje su poznate po velikoj dinamici...iako to nije sve...
Možda nije stvar samo u algoritmima nego i u kvalitetnijim čipovima...Neznam...

Išao sa vidjeti na Gearslutz forum šta kažu ljudi koji dnevno koriste UAD i Duende i svi (većina?) se slaže da Duende pluginovi imaju hardware karakteristiku 3D zvuka koja se ne nalazi kod niti jednog drugog plug-ina danas. Meni osobno je to najbitnije pošto se bavim elektronskom glazbom. Davati novce za 'mojo' pizdarije koje se povezuju sa hardware emulacijama meni je bacanje novaca. Takav aditiv se može postići ili dodati signalu na 1000 drugih načina.

Last edited by scope; 08-11-2008 at 04:57 PM.
scope is offline   Reply With Quote